guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

Beautiful thing - Csodálatos dolog Egy film két tinédzser fiú szerelméről

2011.06.06. 16:29 oDeeey

Egy brit film 2 tinédzser fiú szerelméről. A filmet valós (!) helyszíneken forgatták, London keleti részén.

Egy lakótelep életébe nyerhetünk betekintést. Jamie, egy tinédzser fiú, aki iskolai gúnyolódás áldozata lesz, méghozzá melegsége miatt. Ellóg az órákról, melyet anyja, Sandra nem igazán díjaz. Sok apró konfliktus van köztük, mint tinédzserkorban általában szülő és gyerek között. A szomszédban lakik egy osztálytársa és barátja, Steven, aki családi terrorban él. A bátyja veri őt, mikor miért, az apja pedig egy lecsúszott alkoholista. Ste éppen csak hazaérkezik arról a fociedzésről, melyről Jamie ellógott. Itt a bátyja edzőcipőjében volt, amely piszkos lett, viszont nem tudja a piszkot eltávolítani róla, így amikor bátyja meglátja a cipőt, ismét megveri Ste-t. Kiborul, és amikor egyedül üldögél a Temze partjainál, Sandra épp akkor tart haza a munkából és végül felkarolja Ste-t, hazaviszi hozzájuk.

Együtt alszik a két fiú, egy ágyban, ellentétes irányban. Másnap szintén Jamienél alszik Ste, akinek bekeni a hátát egy fájdalomcsillapító géllel, majd kérlelés után, de megfordul Ste, és egymással szemben fekszenek. Jamie megcsókolja Ste-t, aki ledermed egy pillanatra, majd egymáshoz simulva alszanak el.

 

Jamie talál egy meleg bár hirdetést a Gaytimes magazinban, és megpróbálja rávenni Ste-t hogy menjenek el oda. Mindeközben Sandra kap telefonhívást a suliból, melyben Jamie hiányzásaira panaszkodnak. Ekkor kezd rájönni, hogy valami nincs rendben a fiával. Bemegy a szobájába, belenéz az iskolatáskájába, ahol megtalálja az osztálytársak által összefirkált füzeteit, nemi szervekkel, és >buzi< feliratokkal.

Sandra követni kezdi Jamie-t és vele együtt Ste-t is, és így meglátja hogy a Gloucester meleg-bárba mennek. Nagyon jó estéjük van a srácoknak, üdítőznek, csodálkoznak a bárban az emberekre, majd utána egy erdőben futkároznak, csókolóznak, és ölelkeznek. Amikor Jamie hazaér, Sandra a konyhában ülve várja, elmondja, hogy látta hova mentek. Majd felhozza, hogy tud arról is hogy az iskolában atrocitások érték, de nem is beszélt erről otthon. Jamie beszalad a szobájába, anyja utána. Majd jön a coming out nem túl kellemes párbeszéde:

J: Some things just hard to say.

S: I know. I know that.

J: You think I'm too young. You think it's just a phase. You think I'm gonna catch AIDS, and... and everything.

S: Don't cry. It's oright. I'm not gonna put you out in the morning like an empty bottle.

 


J: Vannak dolgok, melyeket csak nehéz kimondani.

S: Tudom, azt tudom.

J: Azt gondolod túl fiatal vagyok. Azt hiszed ez csak egy időszak lesz. Azt fogod hinni hogy AIDS-es leszek, meg... meg minden.

S: Ne sírj. Nincs baj. Nem foglak ettől még holnap reggel kidobni, mint egy üres üveget.

Sírnak, majd aznap éjjel még Ste is előkerül, amikor Leah - a szomszéd lány - bedrogozva énekel, nem tud magáról így a szomszédok kell hogy leállítsák. Ste retteg, hogy az apja megtudja, és meg fogja ölni őt.

Telik-múlik az idő, a fiúk boldogok, szerelmesek, és sokat vannak együtt. Sandra is hozzászokott a fia melegségéhez.

A film pedig úgy zárul, hogy Jamie és Ste a panel előtt táncol, összefonódva, majd pár perc múlva csatlakozik hozzájuk egy új táncospár: Sandra és Leah is.

Eredeti angol szinkronnal, angol és magyar felirattal elérhető a film ide kattintva.

Ezer köszönet efa09 nevű hozzászólómnak, aki megosztotta velünk a magyar szinkronos film letöltési linkjét, így már magyarul nézhető itt helyben a film!

A Beautiful thing teljes hosszúságában, magyar szinkronnal megtekinthető itt:

3 komment

Címkék: film homoszexualitás szerelem meleg párkapcsolat gay beautiful fiú things

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr452961880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása