guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

Ért-e negatívum másságod miatt, és hol ismerkednek a melegek

2012.04.04. 22:48 oDeeey

poll.jpgAz elmúlt két hónap szavazásának összegzése következik ebben a cikkben. Februárban arra voltam kíváncsi, hogy érték-e már negatívumok - gondoltam itt pl megaláztatásra, csúfolásra, vagy lelki terrora - olvasóimat homoszexualitásuk vagy egyéb másságuk miatt. Márciusban pedig az érdekelt hogy a legtöbben hol ismerkednek melegként.

3. Ért-e negatívum másságod miatt?

Különösen érdekelt ezen téma, mert engem is ért, és kíváncsi voltam hogy ez minden meleggel jellemzően megtörténik, vagy vannak olyan szerencsések, akik megússzák... A számok azt mutatják, hogy 44 összes szavazóból 7-et rendszeresen érte, míg 28-cal már előfordult valamilyen formában az, hogy negatívum érte. Mindösszesen 8 szavazatot kapott a "(még) nem ért" válasz, és 1 válaszoló pedig nem meleg.

Szerény véleményem szerint piciny országunkban nem lehet megúszni, ha már csak egy apró jele van, vagy egy pletyka száll, akkor bizony jönnek a megaláztatások. Mert Magyarországon a melegség nem mondható elfogadottnak. Persze, ott van Jonah is akit szintén terrorizáltak az osztálytársai, pedig ő amcsi... hát, igen.

4. Hol szoktál leggyakrabban ismerkedni melegként?

Sokszor gondolkoztam azon, hogy vajon én csinálok-e rosszul valamit, vagy miért olyan nehéz szerelmet és társat találni. Ezért is tettem fel ezen kérdést. A szavazás lezárása után, amikor megnéztem az összesítést, egy kicsit meglepődtem.

Az első dolog ami megdöbbentett, hogy mondhatni ugyanannyi ember ismerkedik az internetes oldalakat/társkeresőket használva (19 szavazat), mint ahányan egyáltalán nem ismerkednek (17 voks). Összesen 42 vote érkezett. 4-en közösségekben és iskolában is próbálkoznak ismerkedéssel, valamint 2 válaszadóm nem meleg olvasója a blognak. És itt a másik dolog ami fura volt számomra, hogy ezek szerint senki sem próbálkozik melegbárban ismerkedni...

Köszönöm a szavazataitokat, várom továbbra is aktív részvételeteket! Az eddigi szavazások eredményeit egyébként ide kattintva tudjátok nyomon követni, a lezárást követően frissítve az eredményeket havonta, és kéthavonta pedig blogbejegyzés formájában ismertetve őket.

Mellékesen jegyzem meg, hogy máris él az április havi szavazás, melyet a jobb oldalon találtok. Valamint mostantól kezdve már értékelni is lehet a bejegyzéseket, az alattuk elhelyezett felfelé mutató ujjakkal. Viszont fontos tudni, hogy ez NEM FACEBOOK like, tehát nem kell aggódni attól hogy ez bárkinek megjelenne az üzenőfalán, mert rákattintott. :)

3 komment

Címkék: szavazás meleg ismerkedés másság negatívum

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr104364354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tucat 2012.04.04. 23:39:05

"Persze, ott van Jonah is akit szintén terrorizáltak az osztálytársai, pedig ő amcsi... Hát, igen."
Hát, igen. :) A "bosnyák tyúk" effektus ősi, a fejlettebb idegrendszerű fajok esetében genetikailag rögzített magatartásforma a faj genetikai tisztaságának (ennek részeként a másságok kiküszöbölésére irányuló, voltaképpen ösztönös, előprogramozott igyekezet), a kontinuitás biztosításának a céljából... Az állatvilág fajai szempontjából többnyire hasznos, de különösen az emberi attitűdök és magatartásformák szempontjából hallatlanul izgalmas, összetett, történelemformáló erejű és vitatható szerepű jelenség, amely sajnos nagyon, akár a vak előítéletekig felerősíthető, s ha valaki mindezt, a szintén genetikailag determinált, ősi félelmekkel (halálfélelem, kontra örök üdvösség lehetősége) ötvözi, akkor máris kész a fundamentalista fanatizmus, az ideológiailag minden kétséget kizáróan valóságos okúnak látszó homofóbia; vagy éppen az (ideológiai) vezetés által idegennek és veszélyesnek mondott, bármilyen "másságot" hordozók üldözése veszi, gyakran akár véres, holokausztot idéző kezdetét... Ismerős, ugye? Hát, persze, hisz sokat beszéltünk már ilyesmiről, és úgy fest a dolog, hogy fogunk is még egy rövidke ideig, de szerencsére már csak addig, amíg ember (-szerű valami) él a Földön, urambocsá, az univerzum bármely régiójában, fideszes galaxisában, KDNP-s csillagjárásában, jobbikos bolygóján, vagy éppen szunnita, netán síita extragalaxisában, Allah akaratából, akinek a bölcsessége határtalan, de sajna a teremtményei messze nem tökéletesek, hacsak nem éppen a tökéletlenségükben, mint én, példának okádék. :D
Mekkora csönd! Micsoda egyetértés! :D
Bismillah ir rahman ir rahim...
In eternum!
Há' nem mindegy? Isten, isten, s ha egy van, akkor az bizony ugyanaz, bármi névvel illetnők is, nemde? Laudetur! (In eternum...) Ja, és Ő állítólag (a Fia mondta!) mindenkit egyformán, és nagyon szeret! De annyira, hogy az már nem is normális emberi szemmel: elküldte áldozatul (megváltóként) a saját, állítólag egyszülött (ember)gyermekét! Na! Azé' ez má' csakugyan nem semmi, hé! Szóval laudetur!

Most ennyit a bosnyák tyúkról, aludjunk! :)

alealejandro 2012.04.06. 21:34:29

Valószínű azért is ilyen magas azok aránya, akik nem szoktak ismerkedni, mert régóta párban élnek. Legalábbis szeretném ezt hinni :)

tucat 2012.04.07. 02:45:22

@alealejandro:
:D Azaza: hehe!
Ja: az egyik kéz hüvelykujja a szájban, a másik kéz ujjai a hajfürtök között, vagy egy intenzív erogén zóna felszínén matatnak, s e hatékony önvigasztaló örömszerzéssel a gyerkőc máris kipréselte magát a szomorú, félelmet és az elhagyatottság érzését keltő valóságból, ahová azután elég nehéz is visszacsábítani, legalábbis, amíg a valóság nem biztosít számára hasonlóan kellemes, megnyugtató ingereket...
Bocs, Alealejandro, ezt nem tudtam kihagyni!
Egyébként pedig értem én az iróniádat, és tisztelettel üdvözöllek, mint rég nem látott világcsavargót! :D Remélem, megpihensz, és gyakrabban láthatunk! Itt is, meg a saját blogodon is, amely szerint még mindig Madridban ténferegsz... :D:)

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása