guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

Oláh Ibolya felfújt leszbikussága

2011.11.04. 18:36 oDeeey

Nade milyen formában van ez felfújva??!

Tegnap előtt este ritka pillanatok egyike történt, TV-t néztem! Híradó ment épp, amikor egyszer csak jön a hír: Lányba szerelmes Oláh Ibolya! "Már 2 hónapja lánnyal él együtt..." nocsak. Néma csend, picit kellemetlen volt a helyzet, vártam hogy anyu hozzászól-e valamit, de nem, mindketten csendben néztük a riportot...

Témánál maradva, melegként nem lepett meg, hisz tudom hogy sokan vagyunk, ez nem nagy szenzáció. Viszont a riport után 2 dolgon is elgondolkodtam. Egyszer azon, hogy ismert emberként megéri-e felvállalni másságát? Másodsorban pedig azon, hogy a média itt konkrétan az RTL miért a Híradóba tette ezt a riportot bele... Na nézzük sorjában.

Megéri-e egy ismert embernek felvállalnia, hogy meleg?

#1-es opció: NEM. Miért? Mert Magyarországon a társadalom nem fogadja el, nem igazán támogatja a melegeket. Mondhatjuk úgy is, utálják. Viszont hogy miért, ezt talán ők maguk sem tudnák megfogalmazni logikus, értelmes válaszban... Adam Lambert is állítólag azért nem nyerte meg az American Idol-t mert a finálé előtt derült ki róla, hogy meleg. Egy híres embernek nem biztos hogy jót tesz az, ha kiderül róla hogy a saját neméhez vonzódik.

#2-es opció: IGEN. Miért? Talán azért éri meg egy híres embernek kiállnia a nyilvánosság elé, és vállalni azt hogy meleg (jelen esetben leszbikus) mert így valamilyen szinten sarkallhatja a társadalmat - az embereket arra, hogy közelebb kerüljenek a témához.

Vajon az RTL miért a Híradóban adta le ezt a riportot?

Az futott végig az agyamon, hogy a híradóban általában negatív töltetű híreket hallhatunk: ez halt meg, azt gyilkoltak meg, ilyen bűnözés, olyan drogbanda. És akkor az adás kellős közepén bevágják az Ibolya riportját.

Nem értem tehát, hogy vajon az RTL most negatív dologként szerette volna beállítani ezt a hírt, vagy a közelebb kerülést, megismerést kívánta ezzel elősegíteni, hogy minél több emberhez jusson el, minél többen tudjanak róla, és hátha ráébrednek már hogy ez nem ritka, és elfogadott kéne hogy legyen.

Az én véleményem szerint ez a Fókuszban állta volna meg a helyét, mivel az a magazinműsor, és ott nem csak egy 1,5 perces spotot nyomtak volna be, hanem jobban körüljárva az érintett személyt, és a homoszexualitást adták volna le...

Visszatérve rám. Mint említettem síri csendben néztük végig anyuval egy szobában a riportot. Pedig lehetett volna másképp is. Mondjuk pl. mosollyal az arcomon, megjegyeztem volna hogy nahát. Esetleg a hír után odamondtam volna anyunak: látod, ő is. Ez nem ritka, nincs ebben semmi furcsa.

De nem tettem. Sajnos valahogy a coming out-om óta - ami februárban volt - nem hozza szóba egyikőnk sem a témát. Ezért volt most is a kínos hallgatás - bár valószínűleg magunkban mindkettőnk szólt valamit a hírhez, és lehet pont egymásra vártunk hogy megszólaljunk, de nem történt semmi. Olyan, mintha tabu lenne, anyu szégyenli, és úgy gondolom ez tabu is lesz - addig legalábbis biztos, amíg nem találok párt, és nem lépjük át azt a mérföldkövet, hogy napi szinten menjen a "megismerés és elfogadás"... Bízom benne, hogy ha elérek oda egyszer, akkor megérti, és boldog tudok lenni majd itthon is, valamint a párommal is.

Zárom ezt a bejegyzést Ibolya általam kedvelt számával (mégha az országot nem is csípem annyira)

Ahogy az arcodban láttam, a magam arcát...

3 komment

Címkék: homoszexualitás meleg leszbikus ibolya oláh vállalta melegségét

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr963353934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tucat 2011.11.05. 02:54:58

Tetszik a dramaturgiád, oDeeey! Izgalmas, és egyben a rád jellemző katarzisba torkolló utat sikerült gondolatban ezúttal is bejárnod. :)
Amellett, hogy megint sikert arattál nálam, azt hiszem, megérne a kérdés egy kiadósabb misét, de ezúttal rövid leszek, mint a baltanyél, mert rögvest lefejelem a monitort, vagy az orrom hegyével támaszkodom a billentyűzeten (most éppen fél három van).

Azon kívül, hogy a jó kereskedő olyan árut tesz a kirakatba, amely vonzza a vásárló tekintetét és felkelti az érdeklődését, azaz valószínűleg jól eladható (itt most, lévén szó tévéről: nézettség > reklámbevételek, ti. a cégek a legnézettebb tévécsatornákkal igyekeznek hirdetni a termékeiket, és a sugárzási időért is harcot vívnak, mert nem mindegy, hogy egy reklám fő műsoridőben, vagy hajnalban látható...), én sem tudom, volt-e, s ha igen, milyen rejtett célja a szerkesztőnek a nyúlfarknyi, de csattanós hír közlésével, ráadásul a főműsoridőben sugárzott híradóban. A hírességek (magyarul celebek :D) magánélete azonban általában az érdeklődés középpontjában van (és a tőlük elleshető magatartási sémák és szokások elemi erővel hatnak a közemberekre, különösen a fiatalokra[*], mert nem csak egyetemi tanárok, orvosok, mérnökök, intelligens művészemberek... társadalma a miénk sem :)), ami jól tükröződik a kereskedelmi tévék műsorpolitikájában és műsorszerkezetében is, a köztévének nevezett hatalmi média műsorain ez jóval kevésbé látszik, mert ők normatív finanszírozásúak, az állami költségvetésből fix összeget kapnak a gazdálkodásukhoz, vagyis jóval kevésbé érdekeltek a nézettségi szám ilyetén növelésében, és rájuk amúgy is szigorúbb médiaszabályok vonatkoznak.

Tehát nem tudom,
- hogy a kíméletlen (= a társadalmi hatásokkal szemben közömbös) üzleti érdekeken kívül miféle koncepció vezérelte a hírszerkesztőt;
- hogy a nézők (köztük azok, akik egyébként kedvelik Ibolyát) hogyan reagáltak a főműsoridő lakonikus hírére - bár elképzelésem van erről;
- Ibolyát hogyan érinti a tévé tisztességtelen, érdek-vezérelt indiszkréciója;
- milyen hatással lesz mindez az énekes további pályafutására;
- hogy a hír hogyan befolyásolja általában a meleg emberek helyzetét és társadalmi kilátásait (nem hiszem, hogy általában számottevő és tartós lenne a hatás)...,
és még ezeregy kérdésre nem tudom a választ.

De sejtem,
- miért állt közétek a csend abban a szobában, amikor elhangzott a hír;
- milyen érzések és gondolatok futották át rajtad;
- milyen aggodalom és talán indulat környékezhette édesanyádat abban a pillanatban és az azt követő percekben.

Tudom, hogy érdemes lett volna a hír elhangzása után röviddel megkérdezni: "anya, mit gondolsz,
- miért a híradóban jelentik ezt be;
- mi lesz ezután Ibolyával;
- jelent-e ez szerinted valamit az embereknek a melegekkel kapcsolatos véleményük alakulása szempontjából;
- mit gondolsz az én esélyeimről és a jövőmről;
- szégyellsz-e engem;
- segítesz-e majd nekem mindenben, például ha lesz végre valakim, támogatod- és véded-e minden erőddel a kapcsolatunkat;
- rajtad kívül kire számíthatok még?
- fáj-e neked, ha megölellek, és azt mondom, nagyon szeretlek, és szükségem van rád...?
Meg még sok egyéb kérdést is feltennék idővel neki is, magamnak is, és minden erőmmel dolgoznék azon (tudom, te teszed is, ezt inkább a bekukkantó olvasóknak címezve írom :)), hogy ne szégyenkezzen miattam, hanem nagyon büszke lehessen rám! Vagyis mindent kihoznék magamból a legjobb tudásom szerint, akár tanulásról, akár munkáról, akár sportról, vagy akár az otthoni magatartásomról, a vele való együttműködésemről van is szó. Így lehet a hátrányból hajtóerőt, azaz előnyt kovácsolni. Nehéz? igen, az, de magéri, mert nagy mulatság, férfi munka... ;) :)

De olyan nagyon nem aggódom én miattad, oDeeey, mert a veled kapcsolatos benyomásaim előjele erősen az x tengely feletti tartományban vannak a Descartes-féle koordináta-rendszerben. De hisz mondtam már, mennyire sajnálom, hogy nem én fogom a tábortüzedhez a szikrát szolgáltatni! ;) :D A mosolyszmájlik ellenére azért ebben van némi tolerálható igazság is, a verses bejegyzések is ilyesféle parázsból születtek. :) No, azért ennek a virtuális ismeretségnek is nagyon örülök ám! :) Mennyi érték hever szanaszét ezen a szemétdombon, atyaég! Bizony!
______________________________________________
[*] Egy fiatal new yorki (meleg, de ez mindegy) srác válasza a dohányzással kapcsolatos intelmeimre, szó szerint: Who cares?! If Lady Gaga smokes so do I!"
______________________________________________

Nem tudom, hol alszom, az ágy túl messze van... :D

Jó éjt a kései kandikálóknak!
(Te már nyilván alszol, oDeeey apó, hisz a te korodban már korán fekszik az ember. ;) :)

oDeeey 2011.11.07. 16:56:16

@tucat: Tény ami tény, hogy a mai média sajnos elég káros tud lenni a fiatalokra, kifejezetten a tinikre.
Azon agyaltam hozzászólásod olvasása során hogy vajon pszichológus vagy-e... Nem bánnám, ha az lennél, mert akkor legalább tudom hogy lesz egy olyan olvasóm, aki ki tudja elemezni a háttérben lévő dolgokat is, és esetleg segíteni olykor a felmerülő kérdések megválaszolásában. :)
Egy valamit nem értek. Írod, hogy te feltennél pár kérdést a helyemben édesanyámnak... "fáj-e neked, ha megölellek, és azt mondom, nagyon szeretlek, és szükségem van rád...?"
Miért fájna neki? Elég sokszor szoktam megölelni, mindig is ölelős típusok voltunk.
Szóval nem értem, hogy mire akartál ezzel utalni? Összezavart.

tucat 2011.11.07. 20:27:17

@oDeeey:
Igen, oDeeey, a kialakulatlan személyiség hallatlanul plasztikus, olyan, mint a fiatal pálmaág: könnyedén hajlítható bármerre, s ha egy ideig sikerül hajlított állapotában megtartani, akkor többnyire, lényegét tekintve úgy is marad élete végéig (ez természetesen az agytörzsi programokra egyáltalán nem, vagy csak igen szűk, kritikus korlátok között érvényes, csak a példa kedvéért: heteroból nem lehet meleget nevelni, és viszont). Sokan (hatalmi, ideológiai és/vagy gazdasági szervezetek, lobbik) használják ki ezt a közismert lehetőséget, sajnos messze nemcsak a média, hanem az intézményesített oktatási-nevelési rendszerek, s ezzel együtt szakemberek bevonásával is, amióta világ a világ. Így van ez nálunk is, ma is. A következmények pedig... De ezt hagyjuk most, mert hajnalig sem végeznék a pedagógiai és szociálpszichológiai összefoglalóval.

Igen, oDeeey, igyekszem segíteni a problémák kibontásában, megértésében és az összefüggések megismerésében, miközben magam is egy veled, veletek együtt gondolkodó, válaszkereső, megértésre törekvő lényként vagyok jelen, nemcsak itt, a blogodon, hanem az élet nevű nagy társasjáték színpompás, izgalmas, de az emberi igazságérzet vékonyka felhámját gyakran felsértő, hepehupás tábláján is. Rövidebben: igyekszem, és örülök, hogy tehetem, tán jobban is, mint gondolnád. :)

Igen, oDeeey, sejtettem, hogy össze fognak zavarni az indítványaim.

Nem, oDeeey, nem vagyok aljas, biztosan tudom magamról. :) Nem zavarkeltés volt a szándékom, hanem:
- információszerzés (az édesanyáddal kialakított kapcsolatod bizalmi szintje, és az ebből következő együttműködési lehetőségeitek körvonalazása);
- javaslat megfogalmazása a helyzeted további, eredményes feldolgozása és a problémák sikeres megoldása (a neked való, és a közösség által is elfogadható, felszíni kompromisszumokat is megjelenítő életvezetés kialakítása) érdekében, például a felesleges, a tabuként kezelt dolgokat általában övező, s így a folyamatot blokkoló gátlások kiiktatásával (nyílt és őszinte párbeszéd azokkal, akikre valószínűleg igazán számíthatsz, például - és a jelek szerint főleg - édesanyáddal.

Ha a bejegyzésedben van olyan kérdés, amelyre nem válaszoltam, ne neheztelj, kérlek! Több ok lehetséges, például:
1. A kérdés elkerülte a figyelmemet.
2. Nem kívánok válaszolni.
3. Nem tartom időszerűnek a választ.
4. Fogalmam sincs, hogy célszerű-e, netán kifejezetten hiba lenne-e válaszolnom...

Nem kérdezted, de szeretnék válaszolni a fel nem tett kérdésekre is, mert kikívánkozik belőlem:

Igen, oDeeey, mély rokonszenvet ébresztettél bennem, és intenzív figyelemmel olvasom minden bejegyzésedet, szóljon az akár az életed eseményeiről, akár a gondolataidat, élményeidet közlöd bennük. Természetesen az olvasói vélemények és kérdések is hasonlóan fontosak a számomra.

Igen, oDeeey, biztos vagyok benne, hogy szerencsés lesz az a fickó, aki a szikrájával meggyújthatja a fáklyádat, s persze te az övét.

Nem, oDeeey, nem kell az indiszkrét támadásaimtól, tisztességtelen adatgyűjtési eszközök használatától tartanod.

Igen, oDeeey, bízom a válaszom elfogadásában. ;) :)

Igen, oDeeey, megtenném a valóságban is szívesen: ({)

Igen, oDeeey, tényleg ilyen vagyok, Magamat "játszom", s hogy nem könnyű velem, azt is tudom jó sok év óta, mert kénytelen vagyok együtt élni ezzel a nehéz fickóval: magammal. Néha, egy-egy kegyelmi pillanatban azért nem olyan nagy csapás az... :D

Most ennyire futotta. Szokatlanul, de a kérésednek megfelelni igyekezvén: tömörítve. ;) :)

Jó éjt!
Mosollyal az arcodon aludj el, fiatalember, mert ezzel utat nyitsz magadban a szép álmok előtt! Igyekezz mindig így tenni, még a legzaklatóbb napjaid estéin is! Sőt, akkor igazán! :)

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása