guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

A Temze parti tél...

2013.11.06. 05:24 oDeeey

Helló helló újra kedves olvasóim! Először is bocsánatot kell kérjek, hogy ilyen sokáig elhanyagoltam a blogot és nem írtam nektek új bejegyzést, de tényleg annyi meg annyi minden összejött, hogy ad1 nem volt időm írni, ad2 nem volt kedvem az épp aktuális történésekről írni.

A nyár tovatűnt, és folyamatosan hűvösödik az idő. Már-már téliesnek mondható, amikor erősen fúj a jéghideg szél, de sok sok mindenre van visszagondolni valóm a nyárról.

Szóval megismertem egy srácot, akibe sikerült is könnyen egymásba habarodnunk. Nevezzük őt Carl-nak. Telt-múlt az idő, és Carl meg én rengeteget találkoztunk, sok időt töltöttünk együtt, viszont valamiért úgy éreztem, nincs rendben valami köztünk. Eltelt 1 hónap, és vártam, hogy legyen valami előrelépés, például kézenfogva sétálni az utcán, csókolóxni nem csak az utcán de privát helyeken is... Nem is igen csókolóztunk. A másik, hogy én mindig törtem magam azon, hogy valamivel a kedvében járjak, szép szavak, stb konkrétan udvaroltam és örömöt akartam neki szerezni azzal, hogy kimutatom amit érzek. Viszont ő ezt felém nem tudta viszonozni. Felőle én kb fele annyi vagy annyi szeretetet sem kaptam, és nem éreztem, hogy mi most akkor egy pár lennénk annak készülnénk vagy mi vagyunk most hogy állunk...

Majd egyik este, alig akart nekem válaszolni, és én meg kiborultam, hogy most mi van akkor... Azt mondta, hogy szerinte túl gyors vagyok, túl sok vagyok neki, és nem tud ezzel mit kezdeni. Túl gyors? 1 hónap telt már azóta el hogy megismerkedtünk, és ha ez kapcsolat akarna lenni, elég érdekes hogy csókokat nem is kapok tőle. Lassítsak, mert ő ezzel nem tud versenyezni. Mellesleg nem akar kapcsolatban lenni momentán. Aha, jó. Akkor lelassítok és nem mondok szép szavakat inkább csak barátkozom vele, és hagyom hogy majd ő próbálgassa a szárnyait...

Szóval innentől kezdve inkább csak barátként kezdtem el tekinteni rá, mivel úgy éreztem, ő nem fog előrelépni sosem, és jobb lesz úgy. Rájöttem, hogy ezen dolgok az életben talán a legnehezebb dolgok, átlátni ki mit érez, ki mit szeretne és hogyan...

A történetnek folytatása lesz.

Azonban most kíváncsi vagyok, mit gondoltok mi lesz a történet továbbiakban??

Egy kis interaktivitás a blogon... várom a kommenteket, szerintetek hogyan alakul a dolog, hogy állunk most?

72 komment

Címkék: london szerelem meleg fiúk

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr505617125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tucat 2013.11.06. 23:10:48

Hát, mivel minden pejkó célba ér, ha nem hajtják túl, és nem szenved sérülést a futamon, mert hagyják, hogy a saját tempójában ügessen, vagy vágtázzon, szerintem itt is így lesz. Ezért én mindent megteszek erre is: befutóra. Na, jó, két pennyt azért megtartok, de csak azért, hogy az egyik emlékeztessen a versenyre, meg arra, hogy nem vagyok tévedhetetlen: lépésben is kificamodhat a pejkó bokája, ha a zsoké túl hirtelen kantármozdulattal megriasztja, vagy valamilyen, pályán kívüli inger kezdi lekötni a figyelmét. De erre csak a megmaradt egy pennyt teszem meg, és remélem, azt is megbánom, mert elvesztem, ahogy illik. ;)

tucat 2013.11.07. 20:08:04

(Ez nem tartozik a bejegyzés témájához, ezért teszem zárójelbe. De hátha mégis lesz kedve valakinek a YouTube-on párbajozni:

feladó: Andre and Jeremy, All Out <info@allout.org>
címzett: <...>
dátum: 2013. november 7. 19:37
tárgy: FWD: Winner
küldő: email.allout.org
hitelesítő: allout.org

This is a big moment – in less than 48 hours, more than 180,000 people have watched this beautiful 2-minute video imagining what it could be like for lesbian, gay, and bi athletes during the winter Olympics in Russia.

But some viewers are using the video as a chance to spread hate. One YouTube user just posted a comment saying that "same-sex relationships are not love – they are a virus!".

If enough of us watch, comment, and share this video right now, we can turn the conversation around and show that hundreds of thousands of us are standing strong for love.

Click here to watch (if you haven't already) and share now:
www.allout.org/LoveAlwaysWins

Hátha... És bocs az "off"-ért!)

tucat 2013.11.09. 03:08:29

Nemrég megszólaltak itt fejlett érzelmi intellektusú, rendkívül érzékeny lelkű, empatikus lények, olykor még lánylények is. Lehet, hogy én riasztottam el őket? Ha így van, néhány napig befogom a rusnya pofámat, hátha előmerészkednek ismét. Nagyon örülnék, ha kiderülne, hogy tényleg csak a szószátyárságom okozta a bajt. Ha így van, igyekszem tanulni is belőle.

Ichirou, szerinted...? :S :$

tucat 2013.11.10. 15:55:54

Tisza-parti ősz
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/az_orosz_melegek_jogaiert_futottak_szegeden/2357121/
Also look up the comments below the report, and remember, that is not an extreme page, even just a Hungarian kind.
Well, sorry indeed, I know I'd better shut up, as I've just made a promise a day before, but I can't stop belching, I strongly hope, you can understand why.
But, of course (and honestly), you can also hide yourselves in silence and peaceful snooze, as most of you have been doing this till now. Allright, but what if your "Christian" government starts to follow the Russian example? Just see the common will there, in the comments! And then, after having read them, just go on with your endlessly depressed sunday-afternonn snooze, and try to dream a better life for all! Perhaps somebody remains to wake you up when its all over...

Tucat, from his never-ending journey to hell

capjamut 2013.11.12. 18:41:33

hmm tetszik, szurkolok:3
és ha egy ideig nem nyomulsz rá, lehet (sőt valószínű) hogy előbb utóbb hiányolni fog.. és amikor ő akarja, úgy minden könnyebb, mert neked csak pihenned kell:)
én mindig úgy csinálom h ha tetszik valaki, akkor elérem nála h el kezdjen érdeklődni irántam és h ők akarjon megszerezni:3 és a legvégén sunyin mondok egy igent, és talán még egy csókkal is megajándékozom, néha.. tetszik a blogod amúgy

tucat 2013.11.12. 22:54:19

@capjamut:
Ravasz!
Kellőképpen provokálja is a fantáziámat ahhoz, hogy a néhány napos némaságra tett fogadalmamat teljesítettnek tekintsem:
1. A taktikád mindig bejön?
2. Egészen pontosan mit értesz ezen: "ő akarjon megszerezni", vagyis:
a) mi a "megszerezni" szó értelmezési tartománya;
b) hogyan kell, vagy lehet téged "megszerezni"?

[A (capjamut -> a*capjamut) exponenciális függvény lokális szélsőértékeinek a becslése a>0 esetén:
1. Helyi minimum: még egy ember, akit sikerül elriasztanom a blogról, azaz f|x|=0.
2. Helyi maximum: Capjamut bátor baba, és vitézül megosztja velünk az ilyen körökben nagyon is közérdekű, értékes, taktikai titkait, azaz f|x|=n*capjamut, ahol 0 < n </= 1.
Az én tippem: 2. Bár nem szeretek, de tudok, mert megtanultam veszíteni is. :)]

IttegyAndris 2013.11.13. 21:43:44

Kedves oDeeey!

Először is nagyon drukkolok hogy jól alakuljanak a dolgaid ;) Tetszik ahogy írsz és fogalmazol. Jó olvasni, s jó lenne sűrűbben is :D Mondja egy olyan olvasód, aki félévente egyszer szólal meg :)

Tedd amit a szíved diktál! Én úgy gondolom az a helyes. S légy türelmes, de mond ki amit gondolsz. A jó kommunikáció sok mindent megold.
Kár hogy ezt nem mindenki gondolja így.

Most nálam is hasonló a helyzet :S

Kedves Tucat!

Biztos vagyok benne, hogy nem riasztottál el senkit. Csak mindenki megelégszik az olvasással és lusta hozzászólni. Ahogy jómagam is. :)
Jó olvasni a hozzászólásaid ;)

tucat 2013.11.13. 23:27:05

@IttegyAndris:
Üdv, Andris!

Bár Ábrahám, Izsák, Jákob és Mózes nyomdokain járó próféta lennél! Úgy értem, bárcsak a mindenható ősrobbanás szólalna meg általad! :D
De én tényleg attól tartok, hogy ezek, az amúgy értelmes és imádni valóan aranyos fiúk könnyen megriadnak, és inkább perinatális pózba gömbölyödve lapítanak a takarójuk alatt, mintsem, hogy - ha már másutt biztonságosan nem nagyon lehet - itt döngetnék az asztalt, akár offenzívan, kékre-zöldre püfölve a pofalemezemet, akár simulékony, defenzív taktikával, vagy netán álszent csókokat hintve az infantilis és kretén pofámra. Ami azt illeti, meglehet, ez a mondat sem lesz éppen legénycsalogató, de legalább nyíltan és őszintén beszélek az aggodalmaimról, meg mindenről, amiről azt gondolom, hogy segíthet bárkinek.

Ami pedig a szív hangját illeti..., nos, azzal egyetértek, csak éppen az a baj, hogy a szív intelligens suttogását könnyen elnyomják a követelőző ösztönök érces harsonái, és az élet nagy dirigense, az ego, görcsösen markolja a karmesteri pálcát, a zenekart végkimerülés felé hajszolva, wagneri dúr-akkordokat vezényelve akár a szelíden andalító a-moll futamok helyett is...
De oDeeey, azt hiszem, képes már néha lopva kicserélni a karnagy partitúrájának egy-egy lapját, és olyankor a harcias c-e-g tercek diadalittas dominanciáját távolodó mennydörgéssé szelídíti a d-f-a uralta, lágy konszonancia: tisztán hallhatóan felcsendülnek a szív (az intelligencia, más szóval az ego-mentes, mindent átfogó szeretet) nyugtatóan derűs akkordjai. De, persze, kellenek a csatába szólító riadó és az önigazoló diadal g- és c-dúrjai is, csak az egyensúlyt nem könnyű beállítani köztük, ezért aztán hol Wagner dübörög, hol Willibald Gluck moll-akkordjai siratják Euridice-t, és csak ritkán csendülnek fel a jó öreg Orlando di Lasso bölcsen derűs és lélekemelően kiegyensúlyozott, pompás visszhangjai.
De aki ekkora nyugalommal forgatja a szavakat, mint te, vagy Odeeey, annak, semmi kétség, ha kisebb-nagyobb visszaesésekkel is, de sikerülhet a nagy kitörés: a fényre. Szívből kívánom is, hogy így legyen! (Mindenkinek, magamnak is ezt kívánom, de amint láthatod is, nem mindig sikerül: most is FÉLELMEK kürtjei harsogják túl szegény, csendben suttogó szívemet. A félelmek pedig rabláncon tartják a "szívet": az intelligenciát, azaz a szeretetet, így hát, azt teszem, amit Orbán választófejedelem csak hazudik a trónért: folytatom az önfelszabadító, igazi szabadságharcomat. :D.)

Köszönöm a biztatást! Remélem, mások "szívét" is sikerült megérintened! :)
(Gyakrabban is megcirógathatnál bennünket, a búsuló buksink formáját követő, szögletes mozdulatokkal, mondván: ne gyötörd magad, nincs is kockafejed, Pistike! :$ ;))

IttegyAndris 2013.11.17. 22:33:49

@tucat:

Mégegyszer mondom: Nagyon jó olvasni ahogy írsz ;) Olyan bravúrosan forgatod a szavakat hogy még. Bár nem tagadom, suliban ülve, két kontírozás között és már kellően lefáradt aggyal elég volt felfognom :D

Jólesik, hogy ilyen hamar válaszoltál s hogy ilyen kedves reakciókat váltott ki belőled, eme pár sorom.

Tudod, én is igyekszem őszinte lenni s hallgatni a szívemre. Kár, hogy nem mindenhol lehet, s bár a legjobb szándék vezérel, nem mindig kifizetődő. S kár, hogy a szív oly könnyen összetörik.

De igen! Harcolnunk kell. Magunkért s egymásért is. Próbálnunk kell kitörni a fényre. S kívánom mindenkinek hogy sikerüljön.
Hiszen mikor higgyünk az életben, ha nem most, mikor élünk!?!
Igen, félünk. Annyi mindentől, mégis azt hiszem meg kell próbálnunk. S nem kell egyedül tennünk ezt.
S ha mégsem sikerül vagy nem jön össze valami? Nem mondhatjuk, hogy meg sem próbáltuk.

Szóval hajrá Tucat! Hajrá Odeeey! S hajrá mindenki ;)

Bármikor megcirógatom bárkinek a fejét, ha ezzel segíthetek s jót tehetek :) Szóval ne búsulj, ha kocka, ha kerek: De mindenképpen értékes!

Ui: Odeeey türelemmel várakozva várjuk felbukkanásod :)

tucat 2013.11.18. 00:24:51

@IttegyAndris:
(Mondod:)
Kár, hogy a szív oly könnyen ' összetörik,
S Pálffyra (;) mondom, ez majdnem hexameter már,
Ingem felgyűröm hát, könyökig!
És az etil sose volt haverom bár,

(Most az:)
Hadd tegyem, ímhol, teljessé ritmusodat:
Hogyha a szív oly gyenge, és összetörik,
Álomhormona réme, az UVB sem hasogat,
Fibrillálva hogyan juthatna el ő a pörig?

Játszótér minek ott, hol vén a gyerek?
Árván ásíthat komfortos libikóka,
A hinta a láncán rozsdásan nyekereg,
És a bozótból félve lesi a tucatnyi fióka...

Itt egy Andris, ott meg sandít Iccsirou,
És veletek vagyok én: isa pur es homu...

(Mercy on me, famous-great poet - drunk beer-,
Whos form of sonnets are kicked down: tucat shakes pear;
Changing saxon rhymes, as I can, for better:
Drumming-on-heart, bittersweetish hexameter.)

//Bocs, Ittegy Andris, de mostanában igencsak elmerültem a társasági életnek álcázott magányban, s most, éppen hazaérvén az etilkúrából, ezért sikerült ily gátlástalanul őszintérere a gyors-válasz. Fel a fejjel, lesz ez sokkal kutyább is, ha mindjárt az ingemért is! Nem kár érte, ócska parketting, a francba vele! ;) :D
({)

Annak, a kis félszeg Ichirounak i jár, ha már ilyen könnyen osztogatom (bár mindig így lett volna!):
({)
Meg mindenkinek (bár mindig így lenne, de annyi sör talán nincs is a világon:)
({)

(Evening on what a day!
Let's share it with oDeeey! xD)

Jó éjt! Most, mint serpenyőben a hal,
A birkalelkű Tucat se lát, se hall.
Ám mint hajnal a kéklő hegyeken,
Virrad bennem a testvérszerelem. (Sz'asz, Ichirou! ;) (K) Mi? Ja, vagy úgy! Oké, panaszolj be a szüleidnek! ;) És csináltasd meg végre a széked lábát, aranyos kis haver! :D)

tucat 2013.11.18. 00:41:57

drank beer - sorry. But who cares, Everyone can feel the rhyme on "drank", so wtf? ;) :D
'night! (Sorry for being - me, like being. :D But tucat monster loves you all, and not only at this time, you know, you must know... Sleepy, gone. Zzz... You shall not dare to appear in my dream, leave me alone untill the morning comes, you, sweet nightmare-guys: I do want to relax, you, hellish-lovely sons of snakes! :D)

tucat 2013.11.19. 21:45:01

@IttegyAndris:
Úgy látom, Andris, mégiscsak riasztó a szeretetcunamim, ezért határozatlan időre, de legkevesebb egy hétre beszüntetem a mélységi rengéseket keltő tektonikai mozgásaimat, hogy kisimulhasson legalább a felszínen a víztükör.
Testileg ugyan szinte szeplőtelen vagyok (a "szinte" azt jelenti, hogy az egyetlen, marha régi pörsenést is legfeljebb, ha biopsziás metszet szövettani vizsgálatával lehetne homályosan sejdíteni, vagyis csaknem Máriáéhoz fogható az érintetlenségem - bocs, egyház, s főleg orvostudomány! :D), de lelkileg szeretnék oly promiszkuissá és prostituálttá lenni, amilyen a jó cimborám (tényleg az, de nem az egyház interpretációjában!) Jézus volt: őt aztán nem rendítette meg a félelem csendje, míg az én mimózalelkemet sajnos, be kell látnom, dermesztő szorongásban képes tartani. Lehet, hogy ő tényleg nem földi lény volt, én meg csak ember fia volnék, aki magában lármázik, és egyre jobban megrémül, nem tudván eldönteni, hogy megsüketült-e, vagy a félelem feneketlen kútja nyeli el a hangjait reflexiók nélkül - miként másokéit is.
De semmi vész, előbb-utóbb mindenki feladja, elcsendesedik, elnémulnak a hívójelek, és az éterben helyreáll a majd' tökéletes, vágyott nyugalom. Továbbra is azt hiszem, a félelem-szülte érdektelenség csendje ez, és félelmetesebb a kitörő vulkán dörrenésénél is - számomra legalábbis, mert a semminél semmi sem lehet dermesztőbb egy élőlény számára ezen a világon, én legalábbis így gondolom. Egy nekifutásból kimért tökön rúgás roppant informatív, tehát bármennyire fájdalmas, eligazító és megnyugtató is egyben...

2013. november 19. 21:35 van, legkevesebb egy hétig tehát, bármi történjék itt, vagy a világon bárhol, ezen a blogon csendben leszek, hátha előbújik az őszi (z)avarból pár félénk bogárka...
De addig is, mert ez mélyről fakad, és megmérgezné a lelkemet, ha nem adnám át, nyavalyások:
({)

IttegyAndris 2013.11.20. 16:05:21

@tucat:

"Tucat, tucat ejnye már,
a szótlanságot szánni kár"

Ne tartsd vissza színesebbnél-színesebb kommentjeid. Talán az utóbbi időben sokan elnémultak, vagy épp csak olvasni szeretik mások hozzászólásait, de ez nem azt jelenti hogy szerény személyeddel lenne bárkinek problémája.
Aki nem így gondolja, most szóljon vagy hallgasson örökre!!!
Nem mentegetőzöm, mert felesleges, de tény hogy általában én is a csendben meghúzódók táborába tartozom. Ráadásul most igencsak jól jönne egy nagy bárányfelhő, amire felülhetnék és egy kicsit gondtalanul és felszabadultan élvezhetném a súlytalanság örömeit.

S mit gondolsz? Odeeey-nak nem hiányoznának jó érzést kiváltó hozzászólásaid?

Szóval most is azt mondom: Ne búsulj és ne fogd vissza magad ;)

Majd én lógatom helyetted is az orrom...

tucat 2013.11.29. 22:57:26

Ejnye, fiúk! Miért hagyjátok, hogy tomboljon a tömény autoerotika a "Friss kommentek" rovatban: tucat tucat hátán?

NaviK 2013.12.01. 13:39:30

Hali!
NaviK vagyok, új olvasó :). - Illetve annyira nem is új :D nyár elejei, csak eddig nem szóltam hozzá a történésekhez :D -

Egyik ismerősöm azt szokta nekem mondani, hogy ha az ember találkozik valakivel, de a kapcsolatuk leépül, abba marad, vagy megszűnik, akkor valószínűleg ebben az életben mindössze ennyi dolguk volt egymással. Szerintem igaza van.

Nektek is mindössze ennyi dolgotok van/volt egymással, hogy megismerjétek egymást, egy darabig jó legyen, majd legyen vége. Azért, hogy ez megalapozzon egy későbbi történést.
Ugyan a jövőt nem ismerjük, így bármi megtörténhet :)
1. Mint, ahogy mások is írták észbe kap és majd Ő megy Te utánad, vagy
2. Az egész lecsengett és nincs több dolgotok egymással.

Kérdésként még felvetődhet, hogy ezek után Te mi az amit szeretnél. Az első vagy a második verzió. Szerintem csak azért "ragaszkodni" valakihez, hogy végre legyen valaki az nem a legjobb. - erről a "ló nincs, jó a szamár is" jut eszembe - Hiszen amíg Ő vele vagy még ezek után elfoglalva, lehet, hogy egy sokkal jobb dolgot/lehetőséget hagysz ki.

Kedves Tucat!

A hozzászólásaidat sokszor úgy olvasom, hogy elveszek benne, mint egy barokk körmondatban, de valahogy a végére mégis kikerekedik :D

Üdv, NaviK :D

david-newlife 2013.12.01. 20:48:23

Üdv Mindenkinek!
Első hozzászólásom, amivel nem leszek népszerű vélhetően, de nem is arra törekszem. Van igazság az előttem szólók mondataiban, de ahogy mondani szoktam, az éremnek 'mindíg' két oldala van.
Az én meglátásom, hogy ennek jó nagy eséllyel vége. Ha az "együtt" töltött idő alatt szinte csak Te tettél azért, hogy ez a látszólagos dolog tényleg kapcsolat legyen, akkor nem hiszem, hogy lesz folytatása. De ne legyen igazam, és teperjen ő utánad, csak mire feleszmél, addigra nehogy késő legyen számára. Üdv.: dnl.

tucat 2013.12.02. 04:01:21

Üdv, Újoncok!
Akik, mint kiderül a vallomásukból, nem is annyira új vendégek, csak épp most, frissiben áldozták fel a szüzességüket - itt, a blogon legalábbis. :D
Örömömre, részint, mert végre nem tucatszövegek árasztják el a rovatokat, másfelől, mert értékesek az észrevételeik, harmadsorban - és főként - pedig azért, mert végre kiderült, hogy lapulnak még vitézek, meglehet, szép számmal, ott, a lövészárkok rejtekében. Remélem, sokan neki is bátorodnak, és rohamra indulnak ők is! ;)

@NaviK:
A világot sokkal bonyolultabbnak látom, mint amilyenek a mondataim, ezért azok legfeljebb csak szokatlan, az összefüggésekre utaló tömörítvények, amelyek kibontása talán mégsem olyan nehéz némi szellemi elő- és erőfeszítéssel. Örülök, hogy te is így látod! Hogy megéri-e a fáradságot, nos, az más kérdés, kinek igen, kinek nem... Képzeld el a bejegyzéseimet tő-, vagy egyszerű bővített mondatokkal! Kész röhej lenne, nem? :D És, persze, rém hosszadalmas, ha hasonló tartalommal próbálnám feltölteni őket, és az összefüggések megmutatásával életem végéig sem végeznék, ha egyáltalán lehetséges lenne, a szöveg monotóniájáról nem is szólva. ;)
Lehet, hogy jobban kedveled, ha versben regélek, de azzal még inkább az a helyzet, hogy szörnyű, már-már szinguláris gondolatsűrűségű, ráadásul a limbikus agyacskám is részt vesz erősen a megalkotásában, ezért érzelmektől sem mentes futamok..., szóval, azokat végképp nem könnyű kibontani; ahány ember, annyiféleképpen ferdítené közmagyarra, és ez így is van rendjén. Ha pár év múlva valamelyiknek az elemzése tananyag lenne, az gáz lenne, remélem, azt már nem kell megérnem, mert frászt kapnék a kötelezően szájba rágott verselemzésektől! Mondhatom így is: csókoltatom a lexikálisan csőlátó irodalomtanárok munkaközösségét - harapófogóval! :D

Szumma: örömmel olvasom az új emberek új dalait a blogon! Hajrá, srácok! :)
(Remélem, nem maradunk sokáig gazdátlanul! ;))

NaviK 2013.12.02. 19:32:43

@david-newlife:
Üdv néked david lovag, szép a ruhád szép a lovad, vagy valami ilyesmi :D

Ez nem a népszerűségről szól, hanem egyszerűen csak arról, hogy mindenki elmondja a saját véleményét. Hisz tucat szavaival élve, "gazdánk" ezt kérte, hogy legyünk interaktívabbak, és mi dolgos méhecske módra beindulunk. :D Remélhetőleg.

Hiszen elvileg szabad országban élnénk vagy mi, meg tán olyanokat is hangoztatnak, hogy szólás szabadság :D, hát akkor használjuk is ki.

És hogy kiegészítsem első hozzászólásom, sajnos azt kell mondanom, hogy szerintem a két opció közül amit felvázoltam, a második mellett kell letennem a voksom, oDeeey kárára. :( Mert abból amit leírt, nem sok jóra lehet következtetni.

@tucat:
Mindenkiben jelen van az egyéniség, kiben-kiben jobban és kevésbé. :D Valaki szabadon engedi, mint egy sárkányt - csak, hogy nagyot mondjak :D - és hagyja szárnyalni, valaki bebörtönözve láncra verve tartja. :(
Az elkövetkezendő 100 évben nem kell arra számítanod, hogy bárki is értelmezni akarná a verseidet :D hisz jelenleg kortárs irodalmárnak számítasz. Azok verseit pedig még nem szokás elemezni. De ha valaki mégis rávetemedne eme nemes tevékenység elvégzésére, - még a mi időnkben - hát váljék egészségére :D Legfeljebb suttyomban röhögünk egy jót azon, miként/miket próbál egy-egy szó, vagy versszak mögöttes tartalmába beleerőszakolni valamit - csak, hogy a csőlátás elmélet megmaradjon - :D

Ki tudhatja mit szőttek meg odafent oDeeey-nek. :) Az is lehet, hogy épp most öltenek alakot gondolatai. :D De ha nem, akkor türelmesen avagy türelmetlenül, de várjuk mi lesz/lett a vége a történetnek.

tucat 2013.12.02. 21:27:07

@NaviK:
Igen, mindenkiben, ám van, aki "bebörtönözve láncra verve tartja. :(" A lebiggyesztett ajkak jelével együtt idéztem a gondolatodat, mert magam is szomorúnak tartom, hogy sokan a saját sárkányuk tüzében perzselődnek, és fuldokolnak a füstjétől a lelki házi őrizetükben. Gyakran én is, épp mások dermesztő csendje miatt, amelytől összezavarodom, és képes vagyok azt gondolni, hogy velem van a baj. Van is, de mások hallgatását azért mégsem én idézem elő - remélem. :$ :D Meg azt is, hogy igazad lesz, legalábbis abban, hogy előosonnak a rejtőzködő vitézek, mert ha nem mutatja magát a sárkány, akkor, bizony, a halmozottan hátrányos helyzetű, mesebeli Zember, mégoly szűk lyukakba is kíváncsian, orrvédő nélkül besandító (nincs +16, mert a perverz értelmezés tilos! :D), babszemnyi fia sem tudhat a létezéséről sem, s akkor hogyan is küzdene meg vele a fele-sirályságért meg a sirálylány valamelyik feléért (a képzeletbeli, akár horizontális, akár vertikális metszetkészítés azonban már +16! :D)?

Igyekszem nem adni okot senkinek, hogy akár száz év múlva is belepiszkáljon a dolgaimba - bár akkoriban már valószínűleg sokkal kevésbé zavar majd -, s ezt több módon is teszem. :) Ha valakinek mégis kedve szottyanna hozzá, annak ezeket a zsengéket javaslom bemelegítésként (ha ezekkel boldogul - van belőlük jó pár tucat tartalékban is -, akkor folytathatja az analízist a "transzparensebbekkel"):

Barom éter

Csökevényedik a süly,
s megállatodva mutatósodik,
Felhőkor megidőül a torri csel.
Éterbaromta hó ropik.

Né, ha orkánva viharkoda a mennydörg,
min a reccs szájontátva villámult:
roccsan kigyökerintett tatán fa,
s ha záporná, biz' dühöngig csatorna!
Bombolvást nyihajkodik a bihar,
s kénkövesedve elistenül.
Ledézsázva cuppang a sár, ok:
vizenyém folyában ereszve beárok.

De láma! Bukkankor a csill elősugarint,
s mennyen a bolt; mú szív árván!
Hány hígan a millipéter,
De a barom csak éterkedik!

Szúzat

Vergve fonjandja szövendökét a vály,
s hosszandja hetvehelynököl.
De sélya bú van: hetykerend nadályt,
ha sózatul epend e vejnökön.

Ell a kebleonti vérendülésre dér,
és barmoland epölt,
Mint vanándokolva kecsend a kér,
honásra vendül a költ!

Oh, hatandol hetesint harmadul!
Kiett az ebruda,
s honnand romlatol velénk vakul!
Savanjuk: befura!

Pösszenve dalgatol tengörény tevölést,
s szerendve szüendöl dalint
Vánkosva tarnyi tegölést
véknyodul. Győrsz ma kínt!

Koránva hamardosol, s a végtelenkedés
pánikva káoszol.
Másodmacskásodásod melldöngve mállatik,
s eléndje átkoszol.

Vigandjuk morajva hénk mámorását,
bélre fú!
Fel, hőn sarnyogjuk hason Mását!
Hall-e Luja, kék lyukú?

Ványakozás

Szerendem ványadva könyöködik,
idegve izgágintana.
Harmadonta ötödözöm levéknyálva.
Vigéclek, sutám, Borsava!

Haldokom posva hanyatoltam,
nem hőz a tarjam mértöve.
Bányadva bánkom linkemet!
Bunkajam tevéntöke!

Harsom ebrúgtázva baranygatott:
keregve pitvaronthatok!
Békányt határva gyertyulok.
- Milyen vers ez, te tulok?!

A sűrűbbektől, amelyek látszólag (!) könnyebben értelmezhetők, az ég óvjon mindenkit! Különben sem irodalmi oldal ez itt(en)! :D
Újfent csókoltatom az irodalomtanárokat...! :P :D No, azért vannak igazán jó fejek is köztük, magam is ismerek pár ilyet. Őket meg műveltető képző és barkácseszköz nélkül..., izé..., há' világos, nem? ;)

(Szerintem a dolgokat nem odafent szövik, legfeljebb egy ismeretlen erő - mondják istennek, Allahnak, Manitounak, big bangnek, s ki tudja, még minek - elindította valamikor, majd megszűnék az ő munkájától, azaz a sorsára hagyta az egész, idétlen verklit, mint cukros bácsiért a kiskölyök a hintát: erősen rajtunk áll, mi történik velünk. Nem úgy értem, hogy abszolút hatalmunk van a sorsunk, az életünk felett, de sok minden múlik a döntéseinken, és nem kevésbé azon, hogy becsapjuk-e magunkat velük, vagy végre is hajtjuk őket. ;) :))

Végül, mert ez a legfontosabb - és ebben, úgy tűnik, tökéletese az egyetértésünk -, gyönyörködöm bennetek, amint előmerészkedtek az elbarikádozott barlangjaitokból! Nagyon tetszik, hogy röptetitek végre a sárkányotokat, és közben az ősgyíkszagú odútokat is kiszellőztetitek! ;) :D
({)

david-newlife 2013.12.02. 21:30:18

Üdv Tucat, NaviK és mindenki!

@NaviK: a ruhám még csak-csak, de a lovam tuti nem szép, mivel nincs. :D De köszi a beköszönő mondatodat. :D

Tudom, hogy nem népszerűségről szól, de a realitás vagy akár egy saját, normális vélemény nem mindenkinél vált ki normális reakciót, sajna, így el akartam kerülni a lehúzó mondatokat legalább az első kommentem alkalmával. :D
Olyan helyen "nevelkedtem" az elmúlt egy évben, ahol ezt nem komálták. :)

david-newlife 2013.12.02. 21:46:53

@tucat: Elolvastam az írásaidat. Nem mondom, hogy könnyű értelmezni néha-néha, mit is rejtenek a csavaros mondatok, szófordulatok, de ami biztos, megmosolyogtató ahogy fogalmazol, legyen az vers, vagy körmondat. :D

tucat 2013.12.02. 22:25:46

@david-newlife:
Te is gyalog jársz? Én is egyre többször, mióta ilyen drága az abrak. Különben sem a ló a fontos, hanem a lovag, ló nélkül akár. Bár, ami némelyik paci alatt függ, abból igencsak kijut majd' mindenkinek, narancskosárban, vagy épp szegfűcsokorban átnyújtva. :P

Mosolyt csal az arcodra a stílusom? Na, jó, még ez egyszer, mert öreganyádnak épp nem szólítottál, megbocsájtok, és szabadon eresztlek! :D Azért, remélem, az érzelmi óceán hullámáradatából olykor sikerül kifognod a halacskákat is! Mert úsznak benne, fürgén keringek, s mindenkinek szabad szart innia (jó, tudom: fürge heringek, s mindenkinek szabad szardínia, csak így semmi magyarosch értelme :P).

De a lényeg: itt is kialakulnak viták, de még sosem szabadult el a "hej, te, bunkócska, te drága", tudod, az orosz nép, főleg a Volga-mentiek, dalban is megénekelt, jó barátja. :) Szóval, ha őszintén elmondod a véleményedet, nem kell semmiféle újkeresztény retorziótól tartanod. Legfeljebb megizzaszt pár bajnok a disputában, de az ilyesmi mindannyiunk előnyére válik, ezer +/- egy szempontból is, nemde? ("De" - ismerte el az új életre kelt Dávid félszeg mosllyal, s ezzel ebben meg is egyeztünk. :D).

Üdv a fedélzeten, bátor matróz! Nyugi, nem süllyed el a hajónk, csak zátonyon pihen, míg a dagály szabad vizekre emeli újfent! Ha jól szétnézel, nemcsak szivárványzászlós naszádokat látsz, hanem keresztes lobogójú roncsokat is, amelyek óriási lékkel az oldalukon próbálnak a felszínen maradni, s a fedélzetmester szaporán korbácsolja a rettegő matrózokat, akik félelmükben fogcsikorgatva bár, de sikálják a fedélzet korhadt deszkáit. Meg sok, jobb sorsra érdemes, mindenféle zászlóval ékesített anyahajó is megfeneklett, ők is a dagályra várnak...
A lényeg még egyszer: ezen a hajón, s még néhányon, önkéntes a matrózszolgálat, s a legénység nemcsak toleráns, hanem okosan össze is tart, ami azt is jelenti, hogy őszintén megtanácskozzák a navigációs terveket, jól tudván, hogy több szem többet lát, de csak, ha nyitva van, persze. :) Szabad butaságot is mondani - én is szoktam, és nem ám csak viccből, hó't komolyan is gondolom néha :$ - oszt' még mindig élek, sőt, remekül szórakozom, amikor helyre teszik a lököttségeimet. :D
Itt nincs félnivalód, új életű! :) Szerintem másutt sem érdemes félelemben élni: félni szabad, de sosem szabad ennek, a létfontosságú, ám primitív érzelemnek átengedni a kormányt! Életmentő jelzésként és energiaként annál inkább szabad és kell is használni! Azt hiszem, ezt hívják bátorságnak. Sokan összetévesztik a meggondolatlan, kivagyi vakmerőséggel, amit én egyszerűen ostobaságnak titulálok. ;) (A félelem hiánya a tiszta és tökéletes szeretet állapota, ám ez itt, a Föld nevű fegyenctelepen nem elérhető egyetlen élőlény számára sem, de az éber figyelem és a tudatos cselekvés már nem mindenki számára és nem mindig puszta vágyálom. Mondjuk úgy a békesség kedvéért, hogy én így gondolom, nem abszolút tényt állítottam. ;) :D).

Ma éjjel csendes a tenger, elég pár őrszem, jó pihenést, matrózok! :)

david-newlife 2013.12.02. 22:52:16

@tucat: Haláli vagy! Jó értelemben! :D

tucat 2013.12.02. 23:07:33

@david-newlife:
Köz Önöm, David! Nyúl, állj (-f) :D!

Lám, a flektáló magyar nyelvben egyetlen hangocska mit tesz (most az 'i', amellyel melléknevet képeztél egy főnévből, kedvemre, mert valóban nem szeretnék még ott heverni, ahol a hal áll :D)!

Jó éjt, szép álmokat! :)

NaviK 2013.12.03. 15:08:10

Nézzétek mit találtam :) Örvendetes látni, hogy egyre többen gondolkodnak így, már ilyen fiatalon is. Elképzelhető, hogy a közeljövőben akár már nyíltan vállalhatja mindenki önmagát?! Ezt majd az idő rendezi. indavideo.hu/video/Gyerekek_a_meleg_hazassagrol
@tucat:
Hogy odafent szövik e vagy ismeretlen erők indíttatásai vagyunk, ki tudja, mindenki szíve joga eldönteni melyiket tartja elképzelhetőbbnek :) a lényeg, hogy mi most itt vagyunk és tesszük a dolgunk. - vagy nem, de az biztos - :D

tucat 2013.12.03. 19:40:06

@NaviK:
(Kicsit hosszú lett, ezért megkísérlem két részletre törni.)
1.
Megpróbáltam, de az inda sajnos teljesen élvezhetetlen a vén gépemen, mert a háttérben futó, töméntelen reklám-plugin gyakorlatilag lefoglal minden memóriát. De szerencsére a YouTube-on is látható a film:
www.youtube.com/watch?v=8TJxnYgP6D8
Itt a nézettség elég magas, és a hozzászólások is szépen sokasodnak - vegyesek, az értelem (sőt, olykor az intelligencia!) fényétől ragyogóak éppúgy olvashatók itt, mint a sötétség és a vákuum -273,15 Celsiusos üzenetei, ahogyan e téma kapcsán általában.

Szívesen összekapcsolnám a bejegyzésed két részét egy Háború és béke terjedelmű, büntetőesszével, :D de ez nem szükséges, mert más témákban már fejtegettem, mit gondolok a vallásról, az intézményéről, az egyházról, és némi történeti áttekintéssel is próbálkoztam, mindezt az emberi természet tükrében, igyekezvén közérthetően világossá tenni a földi élet természetét, beleértve az ember viselkedését, falkamagatartásának mozgatórugóit és a változások ("fejlődés" :S) irányát és súlyos, hellyel-közzel fatálisnak mutatkozó, önveszélyes-önsorsrontó egyensúlyzavarait is. A kérdés hallatlanul izgalmas és bonyolult, ezért arra semmiképpen sem vállalkozhatok, hogy a teljes körű áttekintés esélyét nyújtó tanulmányokat írjak itt, most csak azt jegyzem meg, hogy a hazai társadalmat sajnos sikerrel tereli épp vissza a feudális viszonyok szemléletmódja irányába egy hatalommániás ember (meggyőződésem, hogy orvosi eset) és meglepően szűk csoportja, aki azonban bosszantóan értelmes (a "meghatalmazóihoz" képest mindenképpen :@), és azt is világosan látja, hogy lehet a társadalom szellemi elitjét fragmentálni, megakadályozva az értelmiség egységes és elfogadhatóan intelligens, társadalom-formáló erővé válását (a megosztott, jórészt egzisztenciális félelmektől vezérelt, mondhatni, elzüllött, lealjasodott értelmiségiek politikai pártok mentén szerveződnek ma klikkekbe, és bámulatos hatékonysággal tolják is azok szekerét a szakadatlan hatalmi háborúskodásban, amelynek messze nem kizárólag az LMBT emberek az áldozatai, és nem is csak a különböző, kisebbségként definiált csoportok, hanem mindenki, azok is, akik miatt e folyamatok sajnos gyorsulnak jelenleg...).
Ha érdekel, mit gondolok a vallásról, mit az egyházról, és az utóbbit (mint aljas és álszent hatalmi intézményt) hogyan és miért tartom az (akár jézusi) intelligencia esküdt ellenségének, sőt, a puszta értelem leárnyékolójának, akkor mégiscsak javaslom, hogy lapozgass itt, és olvasgass bele az ilyen témájú kirohanásaimba. :) Fontos: egyetlen szavamat se tekintsd kioktatásnak, se itt, se a többi téma alatt, mert marhára nem az! De azt sietve hozzáteszem, hogy az a világkép (beleértve az emberrel és általában azzal a jelenséggel kapcsolatos aspektusomat, amit mi itt, a Föld nevű fegyenctelepen "életnek" nevezünk), amely kialakult bennem, sok éves kutakodás, elemzés és gondolkodás eredménye. Nem állítom, hogy kikezdhetetlen, de azt igen, hogy jelenleg nem ismerek olyat, amelyet, legalábbis a tendenciáját és nyitottságát tekintve, helyesebbnek és valósághűbbnek tarthatok; hozzátéve azt is, hogy a szemléletem nem zár ki semmit, még egy teremtő entitás létezését sem, de az empírium birodalmán túl nem merészkedik semmiféle tétel és/vagy törvény megalkotása ügyében. Egyszerűbben: ami nem cáfolható, az lehetséges, de attól, hogy lehetséges, még nem lehet mások gondolkodását, vagy magatartását - és végképp nem az univerzum eseményeit, benne az életet! - kötelezően irányító törvény. Ha így lenne, akkor ma is lapos tányér lenne a Föld, és a magyar OGY. naponta, kedvére változtatgathatná a gravitációs állandót, a Plank-féle együtthatót, vagy bármit, s a világegyetem rettegve követné mindezt, megtanulván közben a magyarok fogcsikorgató istenét! :D A tudományos igénnyel és szigorral igazolt tények viszont annál inkább megkerülhetetlenek és világos iránymutatók, szemben a mai, magyar közélet és társadalmi valóság, gyomorforgatóan aljas és halálosan beteg irányvektorával, amely a teljes önfelszámolás felé mutat - ezt most nem részletezem, mert ahhoz jövő szilveszterig a billentyűzetet kéne csépelnem, de határozottan úgy gondolom, hogy elég jól sejted, miféle dolgokról volna itt szó.

david-newlife 2013.12.03. 19:53:30

@NaviK: Szia. Az, hogy a gyerekek miről és hogyan vélekednek, kevés sajna. Reményt adhat, de egyenlőre ennyi. Nem tudom, hány éves is vagy, de gyanítom, mire ezek a gyerekek fenőnek, és az itt beszélgetők (bele értve magamat is) életét jelképező homokórában az utolsó sivatagi, finomszemcsés homokszem is lepereg, még akkor is lesznek olyan fazonok, akik már nem gyerekek, és az ő gondolkodásuk nem fog megváltozni. Ellenben a jövő generációja (talán) fejlődik, és empatikusabb és értelmesebb lesz, mint a mostani, így egyszer, talán a következő életünkben, ha újra a szép Magyarországra születünk ismét, talán már minket is jobban elfogadnak, mint a jelenben. De ez a jövő, és mint tudjuk, a jövő kifürkészhetetlen. :)
De talán talán egyszer felérünk esetleg a sógorok szintjére legalább. :)

tucat 2013.12.03. 19:59:58

2.
Hogy semmiképp se tudd félreérteni, kedves Navik: senkit sem bántok, ha az elmúlástól való félelmei elől valamilyen, földöntúli entitás irgalmát keresve, egy vallás felé fordul, és ott próbál elrejtőzni a végérvényes és visszavonhatatlan, bármiféle folytatás nélküli exitus elől, miként azt sem, ha e vallás elvárásaihoz igazítja az egész életét (megint csak abban a reményben, hogy megfelel a - félelem-szülte reményei ("hite") szerint talán - felette álló és uralkodó entitás elvárásainak, esélyes az öröklét boldogságára, vagy a nirvánára, netán reinkarnálódik, míg el nem éri a "spirituális" fejlődés szükséges szintjét ahhoz, hogy ne kelljen visszatérnie a gravitációs mezőben a gyenge és erős nukleáris meg az elektromágneses erő tereiben sodródó, életté is szerveződő és szenvedő, boldogtalan anyag világába...), de az ellen minden erőmmel tiltakozom, hogy a saját félelmeit és a vallása habitusait és elvárásait bárki másra ráerőltesse, akár egyénileg, akár intézményesen, akár az államhatalom szorgos támogatásával, ahogyan azt ma mifelénk újfent teszik! Pedig ha hinnének Jézusban, és tartanának attól, hogy a Jelenések könyvében ígért látogatása előtt is tesz még errefelé egy ellenőrző körutat...! ;) De ezek egészen másra használják majd' két évezrede ennek, a csodás kis fickónak a nevét, te, Navik! A bőr nem sül le a pofájukról! és a sokaság meg örömtáncot jár a saját kiheréléséhez, és még zsoltárokat is énekel hozzá! S ha te megfogad a kezem, és úgy sétálsz velem, hörögve lobbantják lángra a végzetünk máglyáját, mert megmondatott...! :@ A hétszentségit már, Jézus! Hol a pokolban kódorogsz ilyenkor?! Meg úgy egyáltalán, az utóbbi kétezer évben kinek a lelkébe költöztél be sikerrel, drága, mártírhaverom? Azokéba, akik a nevedet hirdetik a hatalmuk érveként, aligha, ugye, szerelmetes barátom, Emberfia...?

Jobb, ha megpróbálom gyorsan behúzni a kéziféket, hogy ne gurulhasson a szekerem tovább, mert ha nem teszem, iszonyú sebességgel fogok becsapódni valahol. :D Ismerem magam, tudom, hogy az erőszak és a gőgös sötétség minden megnyilvánulása (kivált álszentül és aljasul, intézményesített, mázas szeretetnek álcázva) uralhatatlanul erőszakossá tesz, leszáll elém a lila köd, az agyam zagy lesz, és vége bennem - meg körülöttem - a békének, épp csak annyi időre, amennyi lerombol mindent körülöttem, s ami még rosszabb: bennem is, és azután bánkódhatom, egészen a soron következő kitörésemig. :) Veszélyesen temperált kis fickó vagyok, de egy ideje már tudom magamról, és - általában :P - képes vagyok irányítani is a magatartásomat, feltéve, hogy idejében sikerül leeresztenem a grafitrudakat a gigászi (érzelmi) teljesítményű reaktorblokkom fűtőelemei közé. ;) :D

Végül, még egyszer, mert ez roppant fontos: rohadtul agresszív leszek, ha mindezt a személyed elleni támadásnak véled! Azt nem viszed el szárazon, annyi szent! :D Még ennél is rövidebben? Jó, legyen, ez talán mindennél világosabb is:
({)
("Valóban, és mennyivel rövidebb is, te, lökött, kis hülye pöcs!" - morogta a merevedő nyakát ellazítva, s a vállait is könnyedén leengedve Navik :D)

Nnna! Ezzel is megvolnánk! ;)
Jó pihenést srácok! :)

tucat 2013.12.03. 20:42:57

@david-newlife:
Nos, igen, a kölykök igazságérzete és nyíltsága sajnos nem fog észrevehető hatást gyakorolni a falkáinkban zajló folyamatokra. Sőt, a filmben nyilatkozók közül páran el is felejtik - vagy éppen úgy tesznek: meg/letagadják - felnőttkorukra mindazt, amit valaha gondoltak és mondtak (nem mellékesen, a kérdező sugallatára, aki, lévén nem sokkal idősebb a riportalanyainál, akaratán kívül is befolyásolta a válaszukat némiképp, bár a kis, barna szemű kölyök kitartott a homofób csírája ápolása mellett :D). A felnőttkor ugyanis már a versengésről, a napi csatákról szól, amelyekben sok, olyan eszközt is bevet a Zember fia-lánya, amelyektől, jóllehet, gyermekkorában még elhatárolódott...
Szóval, lassan megyünk messzire, már, ha megyünk, mert ahhoz az univerzum támogatása is kell, például úgy, hogy elegendő időt ad még nekünk az önsorsrontó baromságaink okozta, exponenciális iramban súlyosbodó, egymást gerjesztő bajaink kezeléséhez. De ha legalább a felismeréséhez, már az is nagy kegy lenne, de félek, az önzés félelmein alapuló, földi ökoszisztéma mégsem lesz soha az intelligencia direkt fokozatába kapcsolni, sőt, még az értelmes önzés fájdalomcsillapítóját sem fogja soha előkotorni a feneketlen fiókjából.

Oszt' még én mondom, hogy optimista vagyok! Ja, én mondom, dejszen sok mindent mond a zember, ha másért nem, hát azért, hogy legyen mit visszavonnia, vagy azért, hogy másokat provokáljon - távol álljon tőlem, a patyolatlelkű tucattól! :$ :D

Komoly(abb)ra fordítva a szót, kedves új életű, a derűlátásra nemcsak a felettünk dekkoló anticiklon miatt van okunk - amely miatt a sűrű köd is leereszkedik ránk :D -, hanem azért is, mert az információk soha nem látott sebességgel terjednek az emberek között, és a tudás fényét ma már sokkal nehezebb leárnyékolni, mint valaha. Jól tudják ezt a hatalmasaink is, ezért aztán köznevelési koncepciót váltottak, és ismét virul az egyházi ideológiájú és metódusú oktatás és nevelés, beleértve a keresztény erkölcsök kötelező oktatását is, amely felett az államtitkár oly rózsásan kinyílt örömében, mint szódás a lovát Hoffmann meséjében..., vagy valami ilyesmi, ezekkel, a magyar szólásokkal mindig is bajban voltam. :$ ;) S mindezt az alkotmányozási kényszerből bíborban..., ja, az is más mese, szóval valamilyen, beteges (találd ki, miféle! :D)kényszerből született kalaptörvényre alapozva, mely kimondja ugyan, hogy az állam és az egyház egymástól különváltan..., ám a közfeladatok ellátásába azért, a gránitszilárdságú fundamentum egy (a sok közül) módosítása alapján mégiscsak bevonható egy ház: a r. k. egyház. Mondunk ilyt is, olyat is, de már senkit se érdekel, s ez egy nép teljes lezüllesztésének, megosztásának és uralásának a legjobb módszere... Ezt is legalább karácsonyig lehetne folyamatosa részletezni, de azt hiszem, többé-kevésbé világos analízis nélkül is. ("Az, az! Nem kel, nem kell!" - bólogatott, majd rázta meg a doberdói, légnyomásos veteránt meghazudtoló frekvenciával a fejét szegény új életű, aki már-már a régit vágyná vissza inkább olykor, ha tucatot látja közeledni, mert az olyan, mint a befogadott kóbor kutya: egyetlen érintés, sőt egy pillantás is elég, hogy azután ne lehessen megfékezni a szeretethullámait, s a "Nyugszik! Helyedre!" sem sokat használ ilyenkor, kivált, mert nincs is neki, vagy épp bárhol lehet, ahol csak akarja: mindegy, csak kaja meg meleg legyen, és néha egy kis simogatás sem árt - neki, nem úgy a gazdik gatyájának...! :D)

({)
Nyugodt éjt, derűs, bizakodó álmokkal!

david-newlife 2013.12.03. 21:13:16

@tucat: Szé hosszú és tartalmas válasz. Van, amivel egyetért az ember, van, amivel annyira nem. :) És még egy apróság: nem akarom visszavágyni a régit, nem hiába lett david-newlife a korábbi nemdavid-newlife. :D Még akkor sem, ha közeleg "egy" tucat tucat, bár azt is tudjuk, hogy belőle is csak egy van. :)
A kóbor kutyák pedig sokszor hűségesebbek, mint elkényeztetett társaik.
Az írásaid meg inkább felüdülést jelentenek, mintsem gondot, még akkor is, ha első olvasatra nem sikerül mindent megfejtemen... :D
Végezetül azt nem tudom, hogy kaja van-e neked, vélhetően igen, de melegben tuti lesz részed, így vagy úgy, hisz nem futamodok meg, nem szaladok el, és lám, itt vagyok, meleg vagyok. :D

tucat 2013.12.03. 21:33:27

@david-newlife:
Akkor lesz majd, Dávid, boldog az új élet,
Hogyha másokat és magadat se féled.
(Én se értek egyet, annál inkább kettőt...
Szundi! megbűnhődtük a múltat s jövendőt!)
;)
:D
({)

Rövid és tömör, igaz? (A sorok lehetnének rövidebbek is, a rímek meg ölelkezőek, de a szótagszámnak tucatnak kell lennie, s az esti altatódal lágyabb a közvetlen összecsengésekkel, nem is szólva a az egymás alá kerülő, utolsó két sor kontrasztjának az élesítéséről: fent egy szójáték, lent pedig egy himnikus paródia, igaz, sűrű tartalommal - ha úgy akarod. ;)) - "Az, a fene enné meg a pofádat, tudsz te így is, piszok alak!" - somolygott Dávid, az új életének jóslatát remélve az álmaitól, és legényesen lecsapta a gépet. :D)

NaviK 2013.12.03. 21:43:04

@tucat:
Tudom, hogy 'hát'-tal nem kezdünk mondatot, de Én most csak azért is :D. Hát Kedves Tucat, nem hazudtoltad önmagad :D. Rettenetesen jót derültem a második rész végére :D xD
Nem, egyébként ilyet nem veszek támadásnak. Annak ellenére, hogy - mint szerintem sokan mások is - keresztény nevelésű vagyok, ráadásul az erősebb fajtából, akinek minden vasárnap kötelező megjelenése volt a templomban, még akkor ha nem akart menni. Meg minden szép keresztény szokást -hittan, ministrálás, áldozás, bérmálkozás (csoda, hogy ezek után nem akartak papnak adni, de hála a jó égnek, hogy nem jutott eszükbe :D) - végigcsináltam. Még mai napig is van, hogy látogatást kell tennem a templomban, -bár csak a jelesebb alkalmakkor- mert még nem bújtam elő, 2 ember van talán aki tudja, de ez egy másik történet. :) Ettől függetlenül én szerencsére eltudtam ettől szakadni, így nincsenek rám hatással az ilyen stigmák. Így nincs meg bennem az hogy a vallással és saját magammal is meg kell küzdenem. Természetesen nem azt mondom, hogy nincs Isten vagy bármi egyéb ehhez hasonló. Sok keresztény azt hiszi, -remélem senkit nem bántok meg ezzel- hogy a vallása feddhetetlen és tökéletes, holott nem az. Így nagyon vallásosnak nem nevezném magam, de azért vannak dolgok amikben hiszek.

@david-newlife: (Olyan szép összeszedett mondatokat írtam, de sikeresen frissítettem az oldalt és eltűnt az irományom, így csak egy rövidített, kivonatot írok belőle :D )

Igen, sajnos még kevesek, de Ők ezt a gondolkodásmódot tovább adják/viszik. Így nekünk, akik az LMBTQ valamelyik betűjéhez tartozunk a jövő építésében nagy segítséget nyújtanak.
Egyébként nem sokkal vagyok fiatalabb tőled, -bár ez relatív, hogy kinek mi számít annak :D (de halkan megsúgom, hogy csak néhány évvel :) )-.
(Gondolom, most felvetődött benned, hogy Én honnan tudom, hogy Te mennyi idős vagy. :D ;) )

Nem mondom, hogy könnyű harc lesz, mert nem lesz az, de a "csata" már elkezdődött és mi jövünk, harcolunk és győzünk :D

tucat 2013.12.03. 21:44:24

@david-newlife:
Püfölöm a billentyűket végrevízió nélkül, s lehet, hogy ezért is nehéz néhol megérteni a szöveget. Egy példa:
"...az önzés félelmein alapuló, földi ökoszisztéma mégsem lesz soha az intelligencia direkt fokozatába kapcsolni...".
Ebből, bizony, kimaradt egy szó. Helyesen:
"...az önzés félelmein alapuló, földi ökoszisztéma mégsem lesz képes soha az intelligencia direkt fokozatába kapcsolni...".

Beleolvastam a legutóbbi szövegeimbe, és több ilyen hibát is találtam, meg sok, a szövegértést talán kevésbé zavaró elütést, betűhiányt, vagy betűfelesleget is. Elnézést kérek ezekért! Remélem, azért sikerül kihámozni a mondatok értelmét - már, ahol egyáltalán van ilyen. :$ :D

NaviK 2013.12.03. 21:56:01

@tucat:
Oda se neki, :D elővesszük kreatív énünket és ahol nincs értelme -saját értelmezésben persze- majd mi adunk neki, ahol meg van értelme, - most az következne logikusan, hogy elvesszük azt, de hát annak nincs értelme :D - ott meg meghagyjuk ;)

tucat 2013.12.03. 21:56:12

@NaviK:
Azt hiszem, ez így teljesen rendben is van, főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy errefelé mindenki a keresztény csöcsön nevelte a gondolkodását és a magatartását, ha akarta, ha nem (ez is megérne egy kiadós liturgiát, de szerencsénk van - nekem is, neked is -: későre jár :D).
Ha egyszer azon kapod magad, hogy hiszel: ÖNMAGADBAN, akkor azon se csodálkozz, ha mások is csatlakoznak, és örömmel mennek be a templomodba! :)
(Kéretik nem elferdíteni a sűrítményt pajzán irányokba, aljasul visszaélve a rövidségre tett, gyermekded kísérletemmel! :D Ám, végtére, ha jól meggondolom, kinek a pap, kinek az akné..., vagy valami ilyesmi, mondom, gondban vagyok a szólásokkal :$ :D)

tucat 2013.12.03. 22:04:36

@NaviK:
A Navikok nyilaitól ments meg, Uram, minket! :D
Még, hogy a saját esze szerint ad értelmet a tucatszövegnek! :D Jézus, varázsolj egy sört, de (v)izibe! Mi az neked, ki egy egész násznépet megrészegítettél - kútvízből! Ha tudnád, hogy már a mi borászaink is mekkora mesterek ebben...! :D

Addig ficánkolsz, csibész, Navik,
Vidáman csípve alfelem, amíg...

(Te jössz, majd értelmet adsz neki, s befejezed - de ráér holnap is, mert most horkolnunk kéne, mint a vulkán! :D)

david-newlife 2013.12.03. 22:17:22

@NaviK: kikerekedett a szemem, hogy honnan sejted vagy tudod, hogy mennyi is lehet a képzeletbeli tortámon a gyertyák száma. :D Azon a tortán, ami nincs is, mert születésnapot már nem is tartok. :) Talán így örökifjú maradok... vagy ökörfiú? :D
Szóval honnan is tudod? Csak nem beszéltünk már máshol, máskor? :D

david-newlife 2013.12.03. 22:20:55

@tucat: nyugalom, azért meg lehet érteni a kihagyott szavakkal megalkotott mondatokat is. :) A betűfölösleg pedig bárkinél adott lehet, főleg ha sokat ír, így azt nem szoktam nézni, ki mennyit üt félre, hacsak az az ütés nem a képemen landol. De ebben az esetben a távolság és egyáltalán a helyismeret hiánya miatt kizárt, hogy a félreütések a képemet találják el. :D
Na, ez a mondat nem lett olyan szép, mint a te mondataid, de nem is arra törekedtem, hogy téged másoljalak. :) Ahhoz én kevés vagyok, azt hiszem. :D

tucat 2013.12.03. 22:38:09

@david-newlife:
Ej, miféle nesz ez a gyerekszoba felől? Hiába a sok mese, ez a kölyök még mindig nem alszik? :D
Rendben, megnyugtat, hogy elnézed a csapásaimat, amelyek az orrodat és a megfelelő billentyűket is elkerülik. :D Pár mellékalapálás valóban nem a világ ebben a műfajban, én is így hiszem.

Kevés vagy? Fenét, új életű! Lehet, hogy nem lennél olyan jó lézerfizikus, mint Bor Zsolt, de az nem is baj. A legtöbbünkkel az a probléma, hogy tényleg kevesek vagyunk - önmagunkhoz képest. nem is sejtjük - mert nem engedik -, mi minden lapul és sikkad el bennünk, csak, mert nem hiszünk magunkban, inkább elhisszük másoknak kényelmesen és a talmi biztonságunk reményében, hogy kicsik, sőt, szinte semmik vagyunk! Pedig senki sem az, kedves új életű, s a te, új életednek is éppen ez a záloga; kutasd szeretettel, alázatos és állhatatos érdeklődéssel azt a csodát, amely, ha igaz, személyként Dávidnak neveztetik a népek között. :) Ha jól csinálod, ilyesmi lesz az eredmény: "Nahát! bennem lakik az egész univerzum!"
nem hiszed? Hát, épp ez a baj, de jobb későn, mint noha..., vagy valami ilyesmi. De most már megterhelem az ágyamat, mint szódás a lovát, vagy...

Emeljük föl szívünket! Kuncsorogjunk! (Vagy könyörögjünk? :S Már ehhez is fáradt vagyok, szundi! ;))

({)
Ne kelljen még egyszer bejönnöm a gyerekszobába, mert akkor leülök, és elkezdek mesélni! Hát, kell ez?! Nnna, az áldóját! :D

NaviK 2013.12.03. 22:39:48

@david-newlife:
A torta jó dolog, főleg ha meglepiként kapja az ember. Engem a közel múltban megajándékoztak egyel :D Bár ez a ritka alkalmak közé tartozik -5-6 évente 1-1 torta (nem elégedetlenkedésként mondom, csak meg van szokva, hogy nem kapok)- :D De nem is ez a lényeg. Nem volt nehéz kideríteni :) :P hiszen leírtad egy másik oldalon -a sajátodon - amit én kis piszok suttyomban meglestem, :P elolvastam, és felhasználtam. :)

@tucat:
Addig ficánkolsz, csibész, Navik,
Vidáman csípve alfelem, amíg...

Ki nem virágzik Tucat képzetem.
Ébren tartva ezzel ugyan nem tudlak,
De hát! Nem is kéreted.

:D
Nem szoktam én rímeket faragni,
úgyhogy nézd el nekem.
Nem vagyok olyan gyakorlott, mint e gyesek.

- *mint Te, de a rím kedvéért (vagy valami ilyesmi :D) meghagytam egyesek-nek, ha már így jött :P -

david-newlife 2013.12.03. 22:44:03

@tucat: :D Kedves Tucat! Nem ismersz eléggé, persze ez nem gond, nem azért mondom, de így nem is tudhatod, hogy eléggé nehezen alszom el, és ha mégis, akkor sokszor rosszul alszok. Így én még egy ideig bírnék mesét hallgatni. :D De persze nem várom el, hogy emiatt bárki is fent maradjon, és addig meséljen, amíg nyitott szájjal, csorgó nyállal, halkan szuszogó gyerekként álomba nem ringat az álommanó. :D
Szóval ezután halkan maradok, így nem kell kikelned a meleg ágyadból, jöhet a pihenés számodra.
Jó éjszakát! ;)

NaviK 2013.12.03. 22:49:07

Nah, de eljött az alvás ideje, bezár mára Miki móka tára :D

Jóó éjt gyeerekek, búúcsúúzik a NaaviK máááára.
Búújjatok Ti is be a jóó meleg ááágyba. :P :D

tucat 2013.12.03. 22:53:38

@NaviK:
A torta csakugyan jó dolog,
ha nem épp az álomnak hódolok.
Azaz, csak vágyom rá: hódolnék,
Ha szunnyadna már itt is az alvég! :D

A (re)tortádat szívesen elnézem:
Rekeszizmom rég nem volt ily készen! :D
No, de mára a mesének vége,
Alszik tucat, kamaszoknak réme!

Hát, kell nekem nyüzsgő gyerekszoba?
Belzebubra mondom: nem, nem soha!:D

tucat 2013.12.03. 23:03:00

@david-newlife:

Szép álmokat, újéletű!
Megvár holnap is a betű!

Ennyi mese után már egy egész bölcsőde is alszik, és egy tucat aneszteziológus is alig tudná felébreszteni a kölyköket! Próbáld te is, szerintem most sikerülni fog! Háromszor fogsz új életet álmodni, mire megszólal a kakas..., vagy valami ilyesmi, Simon Petinek mondott ehhez hasonlót az Emberfia. De te ne aggódj, mert ha idő előtt szól a szárnyas, levágjuk húslevesnek, oszt' jó napot! Szundi! ;)

david-newlife 2013.12.04. 21:11:55

@NaviK: amit olvastál, már elköltözött. De köszi, hogy elolvastad. :)Bár nem tudom, hogy akadtál rá, mivel eddig csak ismerősök tudták, páran. :)De az biztos, hogy szemfüles vagy. :D

@tucat: Főzzünk tyúkhúslevest kakasból! :D
Megpróbáltam, és kb fél 1 - 1 körül elaludtam. Reggel jó fáradt voltam,
de legalább este bekussoltam...
(Ezt azért írtam, hogy mutassak kis rímet, mert nálatok ez rendszeresen megvan :D )

tucat 2013.12.04. 22:37:18

@david-newlife:
(A bejegyzés termékmegjelenítést tartalmaz!)

Mi ebben a nevetséges?
Knorral ez is lehetséges. :D

Lám, ha vágy nem hajszol,
Egyre jobban alszol! ;)
(Sőt, már fél egyre! :D)

De tucatnak mostan aludnia kéne,
Ő lesz holnap reggel csapatának kéme.
Új életű, te se menj ma már a hegyre,
Szállj az álomvölgybe most..., legkésőbb egyre!
Sejtem, lelked mélyén barázdákat vájt már,
De remélem, eztán elkerül a nightmare!
Lazulj el, és hagyd, hogy ringasson az Angyal,
Aki megbirkózik minden lelki faggyal!
Szellőzteti szíved, mint szobád a huzat;
Szépségével bűvöl, mint például tucat. :$ :D

Ma eleget törtem talpamat a murván,
Vackomban elbújok, s horkolok, mint vulkán! ::D
(Olyan ez, mint mikor akasztják a hóhért! :D
Bagoly-veréb duma..., no, de mindegy, jő éjt! :))

david-newlife 2013.12.05. 20:33:03

@tucat: Kedves Tucat! Ez a vers, amiben megemlítettél és írtál rólam, igazán kedves és szép, "mint például TE magad"! :)
Látom, te még fáradtan is elemedben vagy, ha versírásról van szó! :D
De azért ódákat nem kell zengeni rólam, annyira nem vagyok extra. :D

NaviK 2013.12.05. 21:08:00

@david-newlife:
Igen, azt láttam, hogy elköltöztetted az oldalt, bár nem sikerült még megtalálnom, hogy hová. :)
Tucat ellát minket olvasni valóval, még akkor is, ha már 4x elköszönt és átment alvóba. :D

david-newlife 2013.12.05. 21:35:02

@NaviK: nem nehéz megtalálni, mert gugli barátunk mindenben segít általában. :D
Nagyon ráérhettél, hogyha bele tudtál botlani a korábbiba. :D
DE ez a blog NEM azért van, hogy itt reklámozz/unk(ak) más oldalakat is, így én sem teszem. :D
Jól bírja Tucat tolla, vagyis billentyűzete, ha így ömlik belőle a versáradat, ami persze nem baj, sőt, tetszik, hogy versben fogalmaz sokszor.
Csak a körmondataiban veszek el néha, mint a szűzfiú a sztriptízbárban. :D

NaviK 2013.12.05. 21:48:57

@david-newlife:
Egy kattintás volt és már meg is találtam a régit. :D Viszont az újat még azóta sem, hiába a google :D, nekem úgy látszik máshol keres vagy a fene tudja :D

Tucat már csak Tucat, sokszor én is elvesztem a fonalat olvasáskor. Amikor már az 15. sorban járok és még mindig nincs vége a mondatnak :D :P

david-newlife 2013.12.05. 21:58:39

@NaviK: nem baj,engem megmosolyogtat ahogy és amennyit ír. nem kinevetem, csak jobb kedvem lesz az egésztől. :D

tucat 2013.12.05. 22:40:10

@david-newlife:
@NaviK:

Nyugi! Nem lesz óda,
Abban sok a pátosz,
S arra, évek óta,
Tucat mindig rátosz.

A bókot köszönöm!
(Én sem vagyok "extra"...
De állj, szóözönöm!
Harapjunk a kekszra! (-re :D)

Ma este, remélem,
Elég rövid voltam!
Kösz, veszem a bérem,
Eldőlök félholtan.

Szeretném már látni,
Hogy megjön a gazda,
Még mielőtt bárki
Az asztalra b***na. :P :$ (Bocs, oDeeey! :D)

Legyetek jók ti is,
Mint ahogyan régen,
Ha fületek bibis,
Nyaljátok meg szépen! :D

Holnap hajnaltájban,
Aki erre képes,
Legyen bakancsában
Forró meggyes rétes! ;)

Szundi, banda! :)

IttegyAndris 2013.12.07. 18:47:47

Aztakutya, hogy felpörgött az oldal mióta nem jártam itt :D Mikor megláttam hogy 53 komment született, nem akartam hinni a szememnek :)

Na de jó látni, hogy míg én elbújtam, mások előbújtak ;) Örülök mindenkinek :)

Ui: Tucat: elnézésedet kérem, amiért nem válaszoltam az e-mailedre, titokban attól féltem hogy tényleg elhallgatsz, de örömmel látom hogy nem így lett :)

oDeeey 2013.12.07. 21:56:31

@IttegyAndris: Kedves Andris, hasonló érzések támadtak rám is... mikor megnyitottam az admin felületet, és láttam a sok hozzászólást. Remek érzés volt. Egyrészt azért, mert nélkülem is pörög a blog, bár ezzel egyidőben rosszérzésem támadt, hogy így elhanyagoltam mostanság a hírek áramoltatását felőlem.
Ja és előzőleg is a köszi a dícséretet, és ne aggódj ha csak fél évente szólalsz meg, mert lassan én is... xD De na, humort félretéve: igyekszem. ;)@NaviK:

Ezúton is bocsánat mindenkitől, ígérem, <b>most már tényleg hamarosan visszatérek,</b> és mesélek Nektek! :)

Köszönöm a bejegyzéshez kapcsolódó véleményeket is! Kíváncsi voltam a ti elgondolástokra, és hamarosan megírom azóta milyen fejlemények vannak az ügyben. Annyit már most elárulok, hogy van itt olyan személy a hozzászólók között, akivel nagyon hasonló elveket osztok én is.

@NaviK: Ó, ez remek! Most néztem meg, és két dolgot váltott ki belőlem: meglepődöttséget, és reményt. Előbbit azért, hogy milyen fiatal kölykök ezek a kis emberkék, és a korukhoz képest milyen értelmesen belelátnak a körülöttük élő világ dolgaiba/problémáiba, és nagyrészük látja ezt reálisan és majdnem egy felnőtt agyával gondolkozva...
Köszi, hogy megosztottad velünk a videót, hasznos volt.

@david-newlife: Helló, és üdv ;) Érezd jól magad velünk, a hozzászólásod köszönöm, és válaszolni a köv. bejegyzésem során fogok.

@tucat: Tucatom, mit is mondhatnék! :) :D Te vagy az én nagykövetem, és képviseletem míg én távol vagyok és dolgozom :D Karácsonyra adok majd valamit, aminek örülni fogsz, még több szabadságot adva a körfordulataid és verseid vagy épp megjegyzéseid kifejtéséhez ;) :)

Szóval skacok, köszi mindenkinek, üdvüzlet és cupp Nektek, hamarosan beszámoló, csak "stay tuned" továbbra is ;)

Bye for now!

oDeey.

tucat 2013.12.07. 23:04:21

@oDeeey:
/@IttegyAndris:

We were dancing-stumbling like a clone,
But thanks to God, we are not alone! :D
/It's a long week, soon'll be monday,
Let's go to bed: szundi, Bandi! :D
(+ Legyen itt sok boldog randi! ;)

[Talán eljön Ichirou San,
S orrom nem lóg kicsit búsan. :P ;)]

tucat 2013.12.08. 14:49:44

Javítás:

>Talán eljön Ichirou* San,
S orrom nem lóg ennyire búsan.<

Bocs a súlyos ritmushibáért! Amikor viszontláttam, fizikai fájdalmat okozott, de így már rendben.

*Ejtsd: 'iccsiroú'. A magyar nyelv fonetikai szabályszerűségei miatt másként nem is lenne szabad, hacsak nem szóösszetétel: 'ichi' + 'rou' (nem az, vagy ha igen, nem magyar, hanem egy idegen névszó, és ezért egy szóként viselkedik a magyarban)..., de a fonetikai elemzés unalmas egy ilyen oldalon, hagyjuk is; a lényeg, hogy a fájdalmas ritmushiba immár kijavítva! - Már csak a címzett válasza hiányzik, remélem, nem túl sokáig... (Más forrásból is tudhatod, hogy aggódom kissé, s bár ez itt nem egy szervezett közösség, amely a tagjaitól bármit is elvárna, hisz alig tudunk egymásról valamit, de én azért valamennyire nyilvántartom a figurákat, és..., nos, anélkül, hogy bármit elárulnék rólad, annyit mondhatok - amennyit bárki láthatott már itt belőled -, hogy a romlatlanságoddal ékessége és lélekgyógyító színfoltja vagy a csapatnak. Ezért szeretettel várunk vissza mielőbb - én legalábbis. Az internet - tehát a világ - nagy nyilvánosságát vállalva: ({) :))

NaviK 2013.12.08. 14:53:32

@oDeeey:
Kíváncsian várjuk, mit hozott neked az eltelt idő. Jót avagy kevésbé jót. A vidire véletlen akadtam rá, :) örülök, hogy kedvedet lelted benne :)

@tucat:
Köszi a versikéket :D Kap egy képzeletbeli Like-ot mindegyik :D

tucat 2013.12.08. 15:22:40

@NaviK:
Hálás vagyok, nincs rá szó,
Én, a blogon gyöngyrázó*! :D

[*(he) shake(s): ráz; pear: gyöngy :$ :D]

Gyakran, mint szüreti munkás alfeléből az ürgyűrűfütty, úgy törnek fel fékezhetetlenül, máskor meg izzadok, hogy kipréseljem, mint űzött lányanya a zabigyerekét a szalmakazalban, és ilyenkor néha a köldökzsinór meg is fojtja szegény magzatomat, mint az iménti példa is mutassa..., mutati..., mit t'om én a magyart má', nehéz, na! :D

De tucat sietve balra el!
Vár a klubban a hűs árpalé!
Lelkemre fényfátyolt lehel,
S tisztul, mint légynyűtől a gané!

Hülye kontraszt, mi? Pedig deee! :D

Hát, vidám délutánt, feleim!
Te meg, sör, tisztítsd a beleim...
(Legalább azt, ha mást nem is,
Félre hát minden bús és depis! ;)

tucat 2013.12.09. 02:36:36

Ne kérdezd: "Hogy vagy"! Hazaértem.
S ne lelkem: vérezne a térdem!
Csúsznék-másznék rajta, ha volna
Elme az úr, és nem a szolga!

Gépem standby: kényszerpihenő,
A pubban ölemben pihe nő;
Dorombol: szépség, én a tiéd..
Én meg: barátom, vidd a bigéd!

Kedves volt, s nem tudtam, mi a baj,
De láttam, készül már a hepaj.
Másfele járt már rég az eszem.
Hol? Ide írom, sírva teszem
(Kérted, s írom a sok levelet,
S az ég tudja, mi van teveled!
Látod-e, aggódom piszokul:
Cortexemből minden kiszorul!
A szép tucat megmarad nőtlen,
Míg nem szólsz*; ne légy felelőtlen!
Most pedig légy elnéző, kérlek!
Itt a levél, s billeg a mérleg:

>>Küldj el a francba, ha úgy akarod!
Kérlek, szólj már hozzám, Ichirou!
Egy ölelésre, de nyújtsd a karod,
És szívem nem lesz már szomorú!

***** (prózai betét)
Baj, hogy megkedveltelek? Mitől félsz, kisöreg? Majd' 300 km-re élünk egymástól: gyakorlatilag kizárt, hogy valaha is találkozunk ebben a nyavalyás életben, hacsak nem szervezzük egyszer úgy a dolgot.
Hiszem, hogy az vagy, akinek mondod magad, és abban nincs semmi rossz, sőt, nagyon is szerethető és tisztelhető srác vagy! De hisz ott a bátyád is, aki szeret téged: élő bizonyíték! (...)**-Magyarország? Esetleg fahéj színű bőr? És?! Szerinted nekem ez számít valamit, hékás?! Tragikus tévedésben vagy, ha ezt hiszed! Kérlek, ne becsüld alá ennyire az intelligenciámat!
Engem egy dolog érdekel: az ember! Az pedig ott él benned, kedves, kis haverom! Bár mindenkiben élne!
*****

S ha most reneszánsz-rend semjén-harrachos őre figyel,
Kívánom szívből, gátlástalanul, hogy az ördög vigye el!
Végy, kis pajtásom, nagy levegőt,
Hadd szellőztetem át a tüdőd:
({)
Teljes erővel, szívből!
Őszintén! Ugye, így köll? ;)
Jöjjön még egy fokozat;
Ajkammal homlokodat:
(K)

Big bang áldjon meg, te, gyerek!
Lelkem már véled tekereg!
Nem volt eddig mély örömöm;
Szóltál: élsz! Ezt is köszönöm!

({)
(K)
({)
<<

(Vagyunk mind, és nem csak ti: furák,
S hogy kipakoltam, bocs, figurák!
És most mindnek nagy levegő:
({)
Álmod reszkesse a tető! :D)

-------------
* Bármi' brutális, már azután is. :D
** Ichirou lakóhelyére utaló előtag (égtáj).

Utóirat: reménykedem erősen, hogy (csak) technikai problémák akadályozzák a barátunkat a meg-megjelenésben, azok is csak átmenetileg... :S

Basszus! Fél három! Fél tucat, hogy elalszik reggel! Mars az ágyba! Miért nem szól rám senki, he? Mer' mindnek megvan a magához való esze: rég alszik! Ugye? Úgy! Csibészek! :D

tucat 2013.12.09. 20:35:50

Egy bloglakó :D érdeklődött tapintatosan, személyes üzenetben arról, hogy nem egy románc van-e itt alakulófélben. A kérdése elgondolkodtatott, és főleg a fenti, legutóbbi böffenetem elolvasásakor rájöttem, nem árt némi magyarázat. Rövid lesz, ígérem (s remélem, az ígéretemről nem feledkezem meg írás közben sem :P).

Nem, nincs szó románcról.
A lényeg igen egyszerű: Ichirou egyszer felajánlotta, hogy ír nekem üzenetet, ha szeretném. Naná, persze, hogy szeretném, válaszoltam, és tényleg írt. Azután váltottunk néhány e-mailt az utóbbi másfél hónapban (én jó sokat küldtem, naponta legalább egyet, szegénynek, :D de ő is vagy hármat, mármint összesen), és megerősödött bennem a korábbi sejtés: ez egy romlatlan, tiszta lelkű, nagyon szerethető gyerek. Gyerek! S ez önmagában is szent dolog nekem! Normálisan, szabadon gondolkodik, de sok problémával küzd - mint szinte mindenki.
A levelezés azonban akadozott, majd, úgy egy hete, teljesen megszakadt, és azóta semmit sem tudok az én kis barátomról. Aggódom, és igyekszem minden lehetséges módon szóra bírni, hogy legalább annyit megtudhassak, él, és (viszonylag) jól érzi magát a bőrében.
Ilyen vagyok, de már mondtam: a magam módján nyilvántartom az értékeimet, s ha gyerekemberről van szó, akkor maga Joulopukki is csak sarkvidéki amatőr rövidtávfutó hozzám képest, szegény! :D

Összefoglalva: nincs, és legkevesebb hetvenhét okból szinte bizonyosan nem is lesz szó románcról, annál inkább lélekemelő barátságról, ami számomra éppolyan szent dolog, mint fekete kendős anyókának a Szentháromság meg a Szentírás (a szenteltvíztartót nem említem, mert egyszer láttam egy nénit abban mosakodni, még szappant is használt :P :D).
Baráti érzelmek és belülről fakadó (parancsoló!) elköteleződés nélkül semmilyen emberi kapcsolat nem marad meg, még a párkapcsolatok is percek alatt szétmállanak nélküle, amint a reprodukciós ösztönök reaktorblokkjai hűlni kezdenek - lásd a szerelmi cirkuszokat, az önző féltékenységi drámákat és a válási statisztikákat is. Ha azonban a barátod vagyok, a szó valóban intelligens - ez is rém bonyolult, de most hagyjuk, mert rövidséget ígértem, én marha :D - értelmében, az kizárja az önzésemet: érted mozdulok akkor is, ha nekem ez kellemetlen, vagy akár fájdalmakkal jár. S bármily különös, éppen így teszek önmagamért is a legtöbbet (mondtam, az intelligencia bonyolult portéka, de most nem követem el azt a hibát, hogy górcső alá vegyem, mert eddig elolvasni is gyötrelmes lehetett a szöveget :D).

De az önzésem (az érzelmeim követelődzése) benne van Ichirou keresésében is: üzemanyagként, hajtóerőként használom, s az így nyert energiát szabályozva-konvertálva próbálok a barátja lenni, vagy legalább felderíteni, mi történik vele. Hogy ő ezt mennyire engedi, az már csak rajta múlik, ebbe nincs beleszólásom. Mindenesetre megnyugtatna, ha jelentkezne, még akkor is, ha elküldene a trópusokra: ez biztos és világos információ lenne mind a létezése, mind pedig a barátságunk lehetőségei és keretei szempontjából.

Bevallom azt is, hogy kellemes melegséget érzek a mellkasomban, miközben mindezt lepötyögöm ide, mert a kis fickót valóban megszerettem ismeretlenül is, ezért örömmel beszélek erről, s persze, róla is. Remélem, nincs vele semmi baj, csak technikai/anyagi okok hátráltatják a megjelenésben - átmenetileg. :)

Köszönöm a személyes üzenetként elküldött, tapintatos kérdést! Remélem, sikerült megfelelő és kielégítő választ adnom! :) Ezúttal prózában, ezért kissé talán hosszadalmasan. Sokan nyilván ennyivel intézték volna el a dolgot: "Nem" :D. Nálam e szó, vagy a pozitív párja is csak a tény, vagy hipotézis lényege lehet, amely magyarázat és indokolás nélkül hajítófát sem ér. Csúnya egy betegség, mi? :D De azok számára, akik nemcsak látni, hanem érteni is szeretnék a tényeket és a köztük feszülő, a dolgokat valóban mozgató összefüggéseket is, valószínűleg mindez nem haszontalan fáradság. S ha csak egy is van ilyen, akkor nekem sem az. :)

Ezt még elmondhatom, hisz ő maga említette a blogon (talán a Pryers for Bobby téma alatt, ha nem tévedek): Ichirou bensőséges kapcsolatban, szoros érzelmi szövetségben éli az életét a bátyjával - s remélem, ennek semmi köze a hirtelen csendhez, talán nem ebből az irányból támadt fel a dermesztő, sarkvidéki szél. :P De nekem azt is elárulta, hogy kissé lustának tartja magát, ennek a közlését pedig azért vállalom, mert reményt ad: hátha csak ez az oka a punnyadásnak... ;) Ha így van, akkor, te, kis lusta dög, a fene a pofikádat, ugyan, üss már le legalább egy billentyűt válaszképpen a gépeden, vagy a telefonodon, hogy megnyugodjak végre! :D Persze, az sem kizárt, te, kis piszok, hogy pokolian élvezed az itteni sztárságot: szinte minden rólad szól itt jó ideje. Részemről oké, de az akkor is így lehetne - még inkább -, ha jeleznéd: "Itt vagyok!". A bátyádat is elcipelheted nyugodtan közénk, egyetlen hajszála sem fog meggörbülni - és jó esetben más sem. :D

({)
Nnna! ;)

Dinamikus változást mutató ügyekben ennél pontosabb válaszra nem futja. :)

tucat 2013.12.10. 17:55:32

@oDeeey:
Rövidesen el kell lógnom pár hétre a nagy vízen túlra ("Há-há-há!Mégiscsak van isten! Hogy a hajtómű állna le alatta félúton, a cápák örömére!"), de a karácsonyi ajándéknak szánt rabszolga-felszabadításomat várom!
És nyilván élni is fogok vele majd, amikor az időm engedi.
Csak semmi megkönnyebbülés! Tucat is always (és alva is) on wire! Even from kan Ada! And, first of all, he's going to stumble here for a few more days.

(Skót kölyök nyöszteti az apját:
- Papa, mi lesz a karácsonyfa alatt?
- Padló, fiam.

Nálunk parketta van, de karácsonyfa nem lesz. Lehet, hogy a bejgli is: kalácsom fa..., és rézfejjel még az is határozottan tartósabb lenne.)
*****

Remélem, a blogbéli lakótársam kíváncsiságát sikerült a korábbi válaszommal kielégítenem.
Megértem, ha nem válaszol, hisz azonnal kiderülne, kinek lyukad az oldala a kamaszlányos kíváncsiságtól. ;) De a kíváncsiságát is megértem, jobban, mint gondolná, és bevallom, tetszett is a fészkelődése, nem kicsit, nagyon: olvadtam a gyönyörűségtől, mint gyerek zsebében a sportszelet! :D

Mehetek? ("Maradj még egy órát, őrült, s aztán nem kell jönnöd egy hónapig!" :D)

Utóirat:
Ichirou! Nem én vagyok itt a parancsnok, nem rendelhetem el a táborban az általános aggódást, de azért az tényleg megnyugtatna ha leütnél... Akár csak egy billentyűt is, a lényeg, hogy tudjam, tudjuk, élsz és virulsz, nem kerültél semmilyen bajba. Ha nem teszed, bizony, szólongatni foglak még jó sokáig. Itt és e-mailben is, hátha valamelyik sóhaj elér hozzád. Ki is pakolhatsz, ha a problémádat én okoztam, sőt, ez esetben örülnék is a ledorongolásnak, részint, mert az életjel, másfelől pedig hasznos információ lehet az okulásomra, okulásunkra.
({
Azért hagytam nyitva a jelet, hogy ki tudj bújni belőle, ha nem teszik. Annyira összezavar a hallgatásod, kis haver, hogy már tényleg nem tudom, mit tehetek, mit nem. Semmit? Jó, de ha így van, akkor ezt is tőled lenne elfogadható hallani.
Légy durva, de igazságtalan - akár! ;)

david-newlife 2013.12.11. 20:52:44

@tucat: szép és értékes gondolatok! ismét elvesztem a mondataidban, de szép gondolatok! :)

tucat 2013.12.12. 00:34:53

@david-newlife:
Jaj, te, Újéletű! :D
"..elvesztem a mondataidban, de szép gondolatok..."
({)
:D
Oké, örülök, köszi! De szerinted melyik volt a legszebb? Melyik, és miért tetszik a legjobban? :)

Hadd mondjam el, nem t'om, miért, ;) ({) de mi jutott az eszembe, vagy inkább oda, ahol az eszemnek kéne laknia!
Székely gyerek szalad a napok óta távol lévő apja elé:
- De jó, hogy megjött, édesapám! No, de ugyan, mondja már, hol járt!
- A városban.
- Az állatkertben is? Hisz megígérte, hogy elmegy, és legalább mesél róla, ha már nem vitt magával!
- Ott is.
- És mit látott, édesapám?
- Zebrát.
- Az milyen?
- Hát..., tudod, milyen a ló?
- Tudom, hát!
- Na, ez is olyan, csak csíkos.
- És még mit látott?
- Zsiráfot.
- Az milyen?
- Hát..., tudod, milyen a ló...
- Tudom.
- Na, ez is olyan, csak hosszú a nyaka.
- S még mit látott, édesapám?
- Delfint.
- Az milyen?
- Hát..., tudod, milyen a ló...
- Tudom.
- Na, ez nem olyan.

De én nem hiszem, hogy belevesztél a mondatokba, csak jobb a lelkednek (Olyan, amilyen, de van, mi? Nekem is! :D), ha belecsíphetsz a faromba - igaz, nem vagy goromba.
(Nem úgy ifjú barátom,
aki igen brutális,
kiver a víz, ha látom,
ráadásul mutál is...
Te már nem, ugye? :D Én néha még kicsit... :$ :D)

Na, tegyünk úgy, mintha aludnánk! :)
Szépséges álmokat! Tucatnyit! :D

david-newlife 2013.12.12. 20:55:22

@tucat: nem akarok választani. nincs értelme. ahogy a 2013.12.09. 20:35:50-es bejegyzésben írtál arról a srácról, hogy érdekel mi van vele, és csak barátság van köztetek... de így is fontos neked és szeretnéd tudni, hogy jól van-e, erre a bejegyzésre gondoltam, hogy szép gondolatok vannak benne. :)
---------------------
Van lelkem igen, sajna, és olyan amilyen.
Vagy amilyenné formálják a számára fontosak, és amilyenné szeretne, vagy épp nem szeretne válni, ez is befolyásolja, meghatározza. De ettől lesz az ember egyedi, ha megél dolgokat és képes ember maradni minden rossz ellenére.
Viszont nem csipkedem fájdalmasan a farodat, inkább csak játékosan... :D
---------------------
Nem, szerintem én már nem mutálok, ahhoz már öregecske vagyok. :D

tucat 2013.12.12. 22:13:34

@david-newlife:
Értem, Újéletű. Nyilván az motoszkál a tudatod mélyén, hogy a barátság feltétel nélküli, és a felelősség terhét is vállalja, ezért az aggodalom és a hívójelek ismétlése.
Igen, ezt én is így gondolom, bár az interneten nem megszokott, hogy az ismerősök barátként figyelnek egymásra, és nyilvántartják egymást, ezért adhat okot találgatásra a kölyök eltűnése okán érezhető, nyilvános aggódásom.

A lelked, úgy érzem, igen érzékeny és sérülékeny portéka lehet, épp ezért örülök annak, hogy jól kezelted a visszacsípésemet. :D Ha jól érzékelem, még tetszett is, hogy ugratni próbállak. Ez jó, mert akiket rokonszenvesnek találok, azok nem is úszhatják meg ilyen kiképzés nélkül a velem való találkozásaikat! :D A helyes válasz valóban ez: csípj vissza! Ahogy tetted is. ;) Amíg az interakcióban résztvevők mindegyike élvezi a helyzetet, addig önfeledt és lélekgyógyító játékról van szó. A közömbösség fagyába dermedő, hétköznapi társas érintkezéseinkből ez sajnos egyre inkább hiányzik: mindenki betegesen szorongva gyanakszik mindenkire, és a legártatlanabb, sokszor kifejezetten mély, pozitív érzelmeket takaró csipkelődésre is atomgránáttal válaszol, akár paragrafusokkal fenyegetve, vagy éppen sértetten felszívódik, mint bébipopsiban a lázcsillapító végbélkúp...

A mutáláshoz pedig sosem lehet elég öreg a Zember. A minap például tökön rúgtak egy jó kemény focilabdával, és három oktávot átívelő, hirtelen hangváltásokkal díszített acapella szólót adtam elő forte fortissimoban a derülő hallgatóságnak, bibliai idézetekkel teletűzdelve, természetesen, ha vért nem is, de fittyet hányva az intelemre: az Úr nevét hiába ne vedd... :D

Sajnos Ichirouról továbbra sincs hírem. Itt, a blogon vannak olyanok, akik hosszú ideje nem szólaltak már meg, ám ezzel a fiúcskával levelezni is kezdtem..., de erről már beszéltem. Szóval az ő némaságát egészen másként értékelem. Remélem, rövidesen előkerül, elém áll (legalább itt), és kajánul a képembe vigyorog: "Élveztem, hogy aggódsz értem, de nem volt pofám tovább feszíteni a húrokat." :D Utána pedig én következem, de hogy mivel, azt még magam sem tudom, mindenesetre bízom a spontaneitás hatékonyságában. :D

Derűs, békés álmokat! :)

tucat 2013.12.19. 05:50:45

A new petition to sign:
www.allout.org/india
To be gay is becoming crime in Buddha's and Gandhi's country, suppressing the society of more than one billion peole, especially its directly effected hundreds of millions.
We, Hungarians, are free to talk about this - so far...

(Short enough? ;))

NaviK 2013.12.19. 11:41:19

@tucat:
Jesus. Hát, hogy lehet ennyi buta ember a Földön, komolyan. Meddig akarnak még elmenni?! " illegal to be gay" Hát ez a pár szó kiverte a biztosítékot nálam. Hát mi az, hogy illegális annak lenni. Ne egy bíróság határozza már meg nekem/nekünk, hogy mi/mik lehetek/lehetünk és mi nem. Ez abszurdum. Kérdés mi jöhet még ez után?!

tucat 2013.12.19. 21:31:41

@NaviK:
I said, we are free to talk about this - so far, and let me answer your crying-out with a short explanation in Hungarian: az ember a bolygó legértelmesebb lénye, ám emellett éppoly ösztön-vezérelt, mint a többi állat. Ez pedig, más, kevésbé lényeges konzekvenciákon túl, azt jelentei, hogy a magasan fejlett értelme és az egyéb, pl. anatómiai jellegű adottságai mind az önmagába forduló, zárt ösztönrendszerének a kiszolgálója, így tehát, bár elvben hordozója az intelligencia lehetőségének (sokak szerint a földi ökoszisztémában egyedüliként, de én ebben korántsem vagyok biztos, ha az univerzum anyagának a generális evolúciós aktivitására gondolok...), képtelen a cselekvésszintű megvalósítására. Ez okozza minden fájdalmát és (az ember) tragédiáját, akár a fajra nézve terminálisan és zárós időn belül is.
A mondatokba zárt sűrítmény kielégítő kifejtéséhez nemhogy a bejegyzésre szánt 5000 karakter, de félek, a blog egész tárhelye sem lenne elegendő, egy nagyobbacska egyetemi könyvtár teljes kapacitása talán, miközben, azt hiszem, a lényeget így is sejtik a problémaérzékenyebb olvasók, akik naponta szembesülnek, kicsiben és nagyban, a magánéletükben és a helyi meg a globális közéleti és egyéb események kapcsán, ezeknek az összefüggéseknek a fenti "próféciáival", miközben a legtöbben, az agytörzsükig hatoló félelmeik miatt, észre sem veszik, mi történik a világban velük és körülöttük, és így arról sincs fogalmuk, hogy az egész falkával együtt, amelynek a kirekesztettség szorongását oldó biztonságát keresik rövidlátó módon, a vesztükbe rohannak mind, a talmi biztonsággal megtévesztő falkával együtt. Ekként, a szorongásuk sötétjében, az ember tragédiájának az elkerülhetőségéről sincs fogalmuk, noha - ezt, a jelenlegi tudásom alapján okkal merem feltételezni - a lehetőségek birtokában vannak, mert ezeket az anyag evolúciója (legyen mindegy, hogy "spontán", vagy "tudatos" indítással) kvantumszerű fokozatokban, szerintem igazolhatóan kialakította bennük. Fel kéne ismerni, és élni kellene vele, amíg nem késő..., de jelenleg erre semmi esélyt sem látok. Ha a fentiek ellenére sem világos, hogy miért, akkor hadd utaljak egy neves és méltán elismert, megboldogult pszichiáterünk őszinte önvallomására, amelyben azt is bevallja, hogy igyekszik ugyan becsapni magát a környezettudatossággal és sok egyéb, haladó szellemiségű gondolattal, de amikor, egy-egy, az öregekre jellemzően tiszta és őszinte pillanatban magába néz, azt látja, hogy valójában a számára megélhető örömök és a biztonság csapdájában vergődik, és valójában nagy ívben leszarja, mi lesz a világgal a halála után. Hát, ez lett, és ezután is ez lesz, attól tartok, s gyanítom, magam sem ok nélkül. Bocs, drága, jó Popper Péter, hogy megidéztelek téged, aki naponta akadna ki a dolgaink fejleményein, miközben jobban értette mindig is, mi miért történik, mint errefelé bárki más! Talán ez is volt, és a magunkfélével ez is lesz mindig a baj, ugye? ;) :D Nos, az világos, hogy te, mintegy hattyúdalként, olyan vallomással mutattad meg az intellektuális esélyeink kibontásának a lehetőségét, hogy ahhoz már nemigen kell magyarázat; aki érti, annak azért, aki nem, annak pedig azért, mert esélye sincs erre, a fent leírt, feneketlen mélységű csapdaspirál vákuuma miatt.

Ezt hát, a rövid válaszom, Navik, arra a felkiáltásodra, kétségbeesett kérdésedre, hogy "mi jöhet még ezután?!" Bármi. De ha csak egy pillantást vetsz például* arra a doktrínára, amelyet egy sebtében kivégeztetett fickónak, Jézusnak tulajdonítunk, s ezt összeveted azzal, amivé a hatalmi aspiránsok tették, nemcsak évszázadok alatt, hanem rögtön a Srác halála után (és azóta is, nálunk újult erővel, kifinomult, álszentül alantas, ám a lelked egyetlen zugát sem kímélő agresszióval), s mindehhez hozzáteszed az "Alaptörvényként" tisztelendő (!) alkotmányszerűséget, kezdve a preambulumával, figyelembe véve a megszületése (gyomorforgatóan hamis és - részint formális-orvosilag is - elmeháborodott) motívumait is, akkor garantáltan órákig fogsz üvölteni attól a fájdalomtól, amelyet egy romlatlan lelkű lénynek tud okozni az álszent és aljas hazugság bármikor, bármiben... But, at least, we are free to talk about this - so far, and what will be, will be... ;)

The formal birthday of a great and famous interpretator of (our possible, and so: available) intelligence is coming, so all cheers (up), like this: :D
({)

tucat 2013.12.19. 22:15:37

@NaviK:
(One more not:
Azoknak az embereknek a zöme, akiket, hatalmat adva a kezükbe a sorsod, vagy a sorstalanságod felett, az élre küldtél (a szavazatoddal, vagy a távolmaradásoddal), valójában semmire sem alkalmasak. Tudják is, ezért, túl a mindenkit a falkacentrum felé hajszoló ösztöneiken, görcsösen kapaszkodnak a megszerzett pozícióikhoz, és kizárólag azon mesterkednek, hogy a falkát maguk mögé állítsák, ha a hatalmi vetélytársak zavaró manőverei miatt nem megy másként, akkor akár a falka ön- és közveszélyes megosztásával, feszültségek gerjesztésével, és a számukra hasznos konfliktusok szabályozott elmélyítésével és fenntartásával - lásd pl. a lassan, alattomosan ideológiai-etikai alapokra csúsztatott antiszemitizmust, rasszizmust, homofóbiát, amelyeknek immár remekül megágyazott az ország alaptörvénye is, és a kérdésedre így bármilyen válasz adható errefelé is...
Mi jöhet még? - kérdezed. Nos, elvben bármi, akár jó dolgok is, de azért nagyon keményen meg kell ütköznie annak a rejtélyes, talán a lehetőségeiben bennünk rejlő valaminek a primitív sötétséggel, amely mindmáig teljesen leárnyékolja ezt a bolygót, és amelynek a hírnökeitől annyira rettegett mindig is a hatalom, hogy izolálta, és akár fizikailag is megsemmisítette őket. Ezt teszi ma is, minden korábbinál kifinomultabb eszközökkel, jelenleg keresztfa és máglya nélkül, s hogy mi jön még..., nos, erre magam sem tudom a választ nálad, vagy bárkinél jobban, legfeljebb azt tudom, mi jöhet még, de önmagában ezzel nem sokra megyünk. ;))

tucat 2013.12.19. 22:18:22

>One more note< - sorry!
Gone to sleep, before crosssing every spelling or grammatical rules. :D

tucat 2013.12.20. 00:18:19

@NaviK:
A Euronews hírcsatornán láttam pár perce a "no comment" rovatban: sajtótájékoztatón faggatták Putyint, s egy ukrán újságíró ezt kérdezte (oroszul): "Elnök úr! Az ígért, tizenöt-milliárdos támogatáson felül (gázár-kedvezmény - megjegyzés tőlem), mennyit hajlandó még fizetni Ukrajnának, hogy teljesen elhatárolódjon az Európai Uniótól?" Putyin szellemeskedő, fennhéjázó válasza, fonetikusan: "[szkóljka vü hatyítye]?", azaz: "Ön mennyit akar?". Derültség hangos hulláma söpört végig a termen...
Hát, így mennek a dolgok, Navik, [navék], ami oroszul annyit tesz: örökké. :) Kicsiben, nagyban, az Antarktisztól az Arktiszig, Magyarisztántól Új-Zélandig, mindenütt, ahol a zember a zúr s a zűr, és ott nincs azúr. :D

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása