guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

Előbújásról és másság felfedezéséről készült szavazásom eredményei

2012.02.07. 21:05 oDeeey

poll.jpgMini "közvélemény kutatást", inkább szavazást indítottam a blogon, minden hónapban lesz egy kérdés, melyre a látogatóktól várok választ, szavazás keretében.

Minden szavazás a hónap végéig tart, majd új kérdés kerül kiírásra. A lezárult szavazásokat párosával fogom kiértékelni, majd egy külön bejegyzésben leírni a hozzá fűződő gondolataim.

1. - Hány évesen jöttél rá, hogy meleg/leszbikus vagy?

Érdekelt, hogy az oldalamat látogatók körében ki hány évesen jött rá arra, hogy más. Márcsak azért is voltam erre kíváncsi, hogy lehet-e úgymond egy általános vonalat húzni, hogy mikor is ismerjük ezt fel.

Összesen 42 szavazat érkezett. A legtöbben 15 évesen, vagy afeletti életkorukban jöttek rá, hogy melegek/leszbikusok. Én már 12 évesen is éreztem az érzéseket, beismerni viszont csak pár éve ismertem be magamnak, csakúgy mint a válaszadók közel 24%-a.

A szavazók 19%-a pedig 13-14 éves korában döbbent rá, míg 14% már 12 éves kora előtt tudta, hogy más - ezutóbbi pl egyik kedves leszbikus ismerősöm, aki már az óvodában is érezte, hogy a lányok érdeklik.

Érkezett egy egyéni válasz is: "Irányultságom tisztázatlan, de egy ideje nem is ezt tartom a legfontosabbnak."

Nos valóban nem minden az identitás, de az érdekelt volna engem konkrétan, hogy mikor jöttél rá arra a tisztázatlan dologra :)

2. - Előbújtál már családodnak/szüleidnek?

Sajnos (vagy nem, nekem igen) elég szomorú a helyzet etéren. 24-en szavaztak, ebből 8 plusz a 2 egyedi választ író ("meghalnék, ha kiderülne";"Szeretnék, de leírhatatlanul rettegek a következményektől"; azt a választ adta, hogy nem bújt még elő, és nem is igazán szeretne, tehát inkább örökre titokban tartja. Ez probléma szerintem ma Magyarországon, hogy mindenkiben csak az előítélet van, és szomorú, hogy emiatt mennyit vívódunk.

Ez van. A további számok: 16,67%-uk a válaszadóknak már előbújt, mégpedig az édesanyjának. Közel 13%-nél az egész család tud róla, 8% mondta azt, hogy mindkét szülőjének előbújt, és mindösszesen 4% (1 ember) volt az, aki az édesapjának coming out-olt. Érdekes.

Köszönöm szépen a válaszokat, legyetek aktívak a következő szavazásokon is! :) 

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: szavazás meleg felmérés előbújás

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr874075818

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mostanában elég divatossá vált a leszbikusság 2012.02.12. 23:56:34

17 éves vagyok, és úgy érzem, hogy vonzódok a nőkhöz. Sajnos mostanában elég divatossá vált a leszbikusság, de mióta az eszemet tudom, mindig is vonzódtam a Nőkhöz. Már nagyon sokat olvastam erről a beállítottságról, és hogy mi lehet a háttere, vagy ho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tucat 2012.02.07. 21:31:07

Bocs, oDeeey, ez erősen "off" lesz, de életbevágóan fontosnak tartom, kérlek ne töröld! Mihelyst tehetem, visszatérek, és tanulmányozom a szavazásokról szóló összegzésedet is, és, ha nem veszed rossz néven, a magam módján értékelem is.
Most egy levelet illesztek be, kérve mindenkit, hogy tanulmányozza, és reagáljon rá szíve szerint. A lényeg, hogy Oroszországban a törvény erejével akarják teljesen elnémítani (szó szerint!) a melegeket, s ha a tiltakozás nem eredményes, akkor már holnap megszavazzák a brutálisan sötét, középkori szellemiségű törvényt. Íme az AllOut.org felhívása:
************************
This is unbelievable.

Tomorrow, political leaders in St. Petersburg are going to vote on a new law that will make it illegal to speak in public about being gay, lesbian, bisexual, or transgender.

Activists around the country are doing everything they can to stop it but they are afraid that it won't be enough -- the bill could even spread nationwide if we don't speak up. They need support from around the world - and they need it fast.

Will you take 2 minutes to add your voice to our urgent call? We are in touch with embassies all around the world and will deliver the petition very soon:

www.allout.org/russia_silenced

Because Russia is powerful, most world leaders have stayed silent. But if we raise our voices now, we'll shine an international spotlight on the issue that will be impossible to ignore.

If the law passes this week in St. Petersburg, it could quickly lead to a crushing of freedoms throughout all of Russia. Moscow, the largest city in the country, already said they were looking into passing the same law - paving the way for officials to make it national. Our friends in Russia believe that stopping the bill in St. Petersburg can derail the plan to take this law nationwide. Many around the world have been reluctant to criticize the ruling party led by President Medvedev and Prime Minister Putin, but their party appointed both the mayors of Moscow and St. Petersburg and they've gone on record in support of the proposed laws.

www.allout.org/russia_silenced

Russia is already a dangerous place to be out and open as an lesbian, gay, bi or trans (LGBT) person. Courageous pride marchers were brutally attacked and detained by Moscow police last summer - for the simple act of holding their heads up high in public. If this bill passes, even the small victories that the LGBT movement in Russia has won will be wiped out - and pride marches, cultural festivals, and even the distribution of leaflets in the streets will be considered illegal.

Moments like this highlight exactly why we launched All Out just over a year ago: to stand with our friends around the world when they’re under attack, and to keep opportunistic governments from playing politics with fundamental rights. Please sign this urgent call, share it with your friends, and stand in solidarity with our brave friends in Russia - Coming Out, Side by Side LGBT Film Festival, and the Russian LGBT-Network - who are refusing to be silenced:

www.allout.org/russia_silenced

All the best and All Out,
Andre, Emmy, Erika, Flavia, Guillaume, Jeremy, Joseph, Oli, Tile, Wesley and the rest of the team at All Out

SOURCES:

St. Petersburg's Anti-Gay Propaganda Bill Scheduled For A Second Vote
thinkprogress.org/lgbt/2012/02/02/417107/st-petersburgs-anti-gay-propaganda-bill-scheduled-for-a-second-vote/

Draconian Bill Outlawing LGBT Activities and Gay 'Propaganda' is Back on the Table in St. Petersburg, Russia
www.towleroad.com/2012/02/russiastpete.html

Tolerance, not gay bans
www.themoscownews.com/editorial/20111117/189213196.html

Russia’s gays under attack as MPs back fines for ‘gay promotion’
en.ria.ru/analysis/20111118/168818571.html

All Out is bringing people together in every corner of the planet and of every identity - lesbian, gay, straight, bisexual, transgender and all that’s between and beyond - to build a world in which everyone can live freely and be embraced for who they are.

Our mailing address is:
Purpose Foundation
224 Centre St
New York, NY 10013

Copyright © 2012 AllOut.org, All rights reserved.
**************************
Ne higgye senki, hogy ami Oroszországban történik, ahhoz semmi közünk, mert messze van, mi közünk hozzá! Ami ma ott történik, az könnyen itt is izzasztó valósággá formálódhat alattomosan! Gondoljatok csak az Alaptörvényre, a családok jogállásáról szóló törvényre, meg egyáltalán a hatalomnak az egyház támogatása iránti szükségére... Ez nem a melegek ügye, hanem az emberi méltóságot és alapjogokat érintő kérdés, amely mellett senki sem sétálhat el zsebre dugott kézzel!

Kösz, oDeeey, hogy átmenetileg megtűröd itt e felhívást! :)

tucat 2012.02.12. 19:46:01

Jók ezek a kérdések, és láthatóan meg is mozgatják, talán el is gondolkodtatják az olvasókat. A "merítés" nem túl széles, lehetne sokkal több szavazat is, de egy ilyen témájú, magyar nyelvű (ez nem a nyelv alábecsülése, hanem az adott nyelven írott oldalakon böngészők lehetséges számára utal) blogon ez is szép eredménynek számít. A szavazatok számát, a blog jellegének és stílusának a megtartása mellett - ezt helyesnek tartanám, mert pl. egy nyitott chat, vagy egyéb, kommerciális jellegű, netán ismerkedési rovat nem tenne jót a színvonalnak, és teljesen át is hangolná a blogot - talán azzal lehetne növelni, ha a kérdések valamivel hosszabb ideig maradnának elérhetők, akár úgy, hogy egyszerre több kérdésben lehetne állást foglalni. Lehet, hogy ez a blog.hu-n technikailag nem lehetséges, ezt nem tudom. Ha nem lehetséges, akkor a szavazatok összegyűjtésének az eddigi módja marad, de az is jobb, mint a semmi.
Feltételezve, hogy az olvasóid többsége meleg, de legalábbis LMBT ember, a szavazatok elsősorban a társadalom, szexuális "mássággal" közvetlenül, vagy közelebbről érintett rétegeiből érkeznek, így a társadalom egészére nézvést megbízható, helytálló következtetéseket nem lenne szerencsés levonni ezekből. Ezzel együtt is valószínű, hogy a válaszok jó közelítéssel képesek tükrözni legalább az érintett társadalmi helyzetű emberek közérzetét, félelmeit, reményeit, vágyait és valamiképpen, mindebből adódóan, az életük várható alakulását is.
A kérdésekre érkező szavazatok alakulása nem lepett meg, sőt örömmel állapítottam meg, hogy a magyar LMBT emberek jelentős része inkább bizakodó, nem a jövőtől való rettegés, hanem a remény és a lehetőségekhez képest az útkeresés határozza meg és jellemzi a gondolkodásukat és a közérzetüket. Tudom, hogy egy sor, nagyon is idevágó kérdésben erősen megosztottak a melegek is (pl. a melegfelvonulás ügyében nagyon széles skálán szóródik a véleményük, néhányukat azonnal, akár szélsőségesen homofóbnak is tekinthetnénk az efféle kérdésekre adott válaszaik alapján), de a blog intimitását jól kihasználva talán akár az ilyen típusú kérdésekben is csökkenthető az extrém szóródás.

Összegezve:
1. A kérdések jók, fontos problémákra összpontosítanak.
2. Sikerült közérthetően, pontosan megfogalmaznod is azt, amire kíváncsi vagy.
3. A jelenlegi magyar társadalmi viszonyok és az emberfejek állapotának ismeretében nem tartom lehangolónak a válaszokat, azzal együtt sem, hogy a helyzet hosszú távon semmiképp sem lehet megnyugtató: rengeteg a tennivaló a társadalmi igazságtalanságok közérdekű csökkentése érdekében, így a szexuális másságok ügyében is.

Figyelek rád tovább (mielőtt megijednél: rendszeresen olvasom a blogodat :D). Az első idelátogatásom óta tudom, hogy érdemes. :)
Figyelnék én Rád is közvetlenebbül, de sajnos abban egy sor ok miatt nem vagyok elég szerencsés. $ ;) Ezt kihagyhattam volna, de talán, mint igazi törzsvendégnek, elnézed nekem a személyes utalást. :P :)

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása