guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

Meleg átalakító terápia... vajon lehetséges?

2012.11.07. 19:23 oDeeey

Vajon létezhet-e olyan kezelés, ami egy homoszexuális embert heteroszexuálissá tudna alakítani? A meleg konverziós terápiák erre szolgálnak, viszont rengeteg kétség kering körülöttük. Amerikában igen elterjedten zajlanak ezen kezelések, olyan azonos neméhez vonzódó emberekkel, akik szeretnének heteroszexuálissá válni, mert homoszexualitásukat nem képesek elfogadni.

notgay.jpgEgyik este a BBC-t nézve épp erről láttam egy riportot, melyet most megosztanék veletek.

Egy hirdetés, ami egy melegből heteróvá alakító terápiát hirdetett volna nem került engedélyezésre a londoni doubledecker buszokon, mivel a Transport for London (Londoni tömegközlekedési vállalat) szerint a hirdetés nem tükrözi, hogy London egy toleráns és befogadó város lenne. (lásd jobb oldali kép; Ehelyett jött a "Some people are gay. Get over it!")

Stacey Dooley a BBC egyik riportere gondolta útnak indul Amerikába, és kiderít néhány további infót a terápiáról.

Első útja Los Angelesbe vezet, ahol az egyik legnagyobb meleg büszkeség menetet veszi szemügyre. (Érdekes, hogy a felvételeken egyetlen tojásdobálós nagyit és bőrkabátos sörhasas homofóbot sem látni... :P)

Folytatva útját Floyd Godfrey-hez megy, aki egy meleg konverziós terápiát kínáló klinikának a vezetője. Floyd elmondja hogy nem kifejezetten homoszexuális emberekkel foglalkoznak, hanem olyan emberekkel akiknek azonos neműekhez fűződő vonzódása van, és akik úgy azonosítják magukat, hogy ők nem így születtek, változni szeretnének. Ezt követően Stacey megismerkedik Floyd egyik páciensével, egy 19 éves fiúval TJ-el, aki már egy ideje jár a terápiára. Floyd megkérdezi TJ-t arról, hogy állnak a dolgok, a fiú pedig elmondja, hogy már nem igazán váltanak ki vonzalmat a fiúk benne, viszont még mindig meleg pornó függősége van.

Stacey ellátogat TJ házába, megnézni hogyan is tölti egy napját, és milyen a családi légkör. A fiú testvére elmondja, szereti a bátyját, de nem igazán érzi úgy, hogy támogatni tudja ha azt választja, hogy meleg életstílust akar élni. Édesanyja pedig úgy fogalmaz:

...ez olyan számomra, mintha arról kéne döntenem, hogy rendben lenne-e ha a fiam egy terrorista volna.

TJ még sok más társával együtt részt vesz Floyd kempingtáborában, ami szintén része a terápiának. Minden résztvevő egy heteroszexuális rokonát/barátját kell hogy magával hozza, és közös csapatépítő feladatokat végeznek el a táborban, és átbeszélik például azt is, kinek milyen a viszonya az apjával.

Eltelnek a napok, és riporterünk visszalátogat a táborba, kideríteni hogy mi változott TJ-ben. A fiú elmondja, hogy sokkal erősebbnek érzi magát, és csökkent a vonzódása a férfiakhoz, valamint úgy érzi hogy van egy olyan része, ami máris a ciciket szeretné.

A táborban egy 17 éves fiú, Skyler is részt vett az édesapjával. Stacey ellátogat Skyler-ék otthonába, beszélni a táborban szerzett tapasztalatokról, és a szüleivel a fiuk homoszexualitásáról. A srác elmondja, hogy már van barátnője, jól érzi magát, a lányokat szereti, viszont emellett valamilyen szinten vonzódik a fiúkhoz is.

A szülők közül az édesanyja egy OK-val fogadta amikor megtudta hogy a fia meleg, míg az apja sokkal konzervatívabban áll a dolgokhoz. Azt gondolja, hogy ha ezen terápiával világosan "megtanítanák" azt hogy a srácok hogyan hozzanak okos döntést logikusan és nem pedig érzelmeken alapulva.

Stacey feldobja azt, hogy az ő véleménye az, hogy a homoszexualitás kezelhető volna, ha ez egy olyan dolog lenne, amit kezelni kéne. Az apa teljesen sötét és konzervatív, így vélekedik a dologról:

A Biblia sem Ádámról és Istvánról ír, hanem Ádámról és Éváról. Ennyire egyszerű.

Továbbhaladva riporterünk meglátogatja Joseph Nicolosi-t, a meleg átnevelő terápia alapítóját, akitől többek között megkérdezi, szerinte miért melegek az emberek.

Úgy gondoljuk, hogy az azonos neműekhez való vonzódás gyermekkorban történt megrázkódtatás vagy egyéb gyermekkori tényező miatt alakul ki. A homoszexualitás esetében a férfinak nincs megfelelő kötődése, kapcsolata az apjával, a leszbikus nőknek pedig nincs jó viszonyuk az anyjukkal, és épp ezért keresnek egy azonos nemű felé kapcsolatot.

[Stacey:] Mi van azokkal, akiknek teljesen jó kapcsolatuk van az apjukkal, és a családjukkal?

Soha nem találkoztam még olyan homoszexuálissal, akinek szeretetteljes, és jó viszonya lett volna az apjával.

Én viszont igen! Nekem valóban nincs jó viszonyom az apámmal, viszont van jó néhány olyan meleg ismerősöm, akinek jó a kapcsolata a családjával, együtt vannak a szülők, és mégis meleg lett.

Őszintén szólva, én teljesen meglepődtem ezen a műsoron, amikor megláttam a BBC-n. Ezen terápiák sosem működtek elég hatékonyan, és rengetegen vitatják, - mint ahogyan én is - hogy egyáltalán használnak-e valamit az egyén számára, vagy csak több bajt okoz, mint hasznot! Az ilyen kezeléseken részt vevők csak azt tanulják meg, hogyan nyomják ezt el, és azt sulykolják beléjük hogy ez bűn, és nem szabad utat engedni érzéseiknek. Szerintem ezt úgy hívják kínzás. Nem akármiért próbálkoznak sokan öngyilkossággal a terápia után vagy alatt.

Én is azzal zárnám a cikket, amivel Stacey a riportot.

A többségnek, akinek a terápia nem hoz eredményt, csak annyit, hogy próbálják megtanulni elfogadni magukat, úgy ahogy vannak, és büszkének lenni arra, akik.

A teljes riportból kiemeltem a fent leírtakat, és összevágtam egy 10 perces videóvá, hogy Ti is megnézhessétek. Íme.

4 komment

Címkék: gay fiú BBC homoszexualitás oka meleg átalakító terápia

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr254894412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabien (törölt) 2012.11.08. 22:26:03

Érdekes írás, különösen azért, mert nemrég én is írtam erről a blogomon. Arról találtam egy cikket, hogy Kaliforniában a kormányzó betiltotta az ilyen átnevelő intézményeket, mert egy felülvizsgálat során megállapították: semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy valóban eredményesek ezek a kezelések. Sőt, inkább mélyülő depresszióba és öngyilkosságba terelik vele a fiatalokat. Végül maga a kezelőorvos is elismerte terápiája sikertelenségét és elnézést kért a meleg közösségtől.
fabienautre.blogspot.hu/2012/10/tiltott-gyogymod.html

tucat 2012.11.09. 01:47:22

A bejegyzésed elején feltett kérdésedre helyes választ sugallsz, gazda, miként Fabien is jól sejti a választ. Ennek megfelelően, röviden: nem.

A kérdés hallatlanul bonyolult ugyan, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy még a legalapvetőbb definíciók sem egységesek (pl. pontosan mit tekintünk homoszexualitásnak, és milyen jelenségeket nem sorolhatunk ide), és a probléma vizsgálatára alkalmas szakmák álláspontja is enyhén szólva különböző (arról, a sokak számára talán meghökkentő tényről nem is szólva, hogy pl. a pszichológusok és pszichiáterek között sok a kifejezetten homofób :)), de a lényeget talán elég jól meg lehet közelíteni, ha egy pillantást vetünk az emberiség kultúrtörténetére.
Ez, az összefüggés-kereső kitekintés, még erősen rövidítve, a feltételezett általános műveltségre apellálva is egy könyvtárnyi terjedelmű lenne, nem is vállalom itt és most, de a gondolkodás beindításához talán az alábbi utalás is elegendő alapul szolgálhat.
A nemek biológiai (nem utolsó sorban anatómiai és fiziológiai, valamint az ennek alapján megjelenő funkcionális) különbözősége évezredek alatt (messze az állati ősök idejére visszamutatva) kialakította azt a társadalmi munkamegosztást, amely szükséges volt a faj fennmaradása érdekében. Ez, természetesen, a nemi szerepmagatartások kialakulásához is vezetett, amelyeket azután, különösen az írásbeliség megjelenésétől kezdve, de azóta legalábbis jól követhetően és kutathatóan, a különböző vallási csoportosulások ideológiai rendszerében dogmákká, kikezdhetetlen erkölcsi tanítássá, majd később a társadalmi együttélés írott szabályivá alakítottak a törzseket, nemzetségeket vezető hatalmi csoportok. Ezek az erkölcsi értékrendbeli dogmák napjainkig roppant erejűek, és alapvetően meghatározzák a hétköznapi életünket, a gondolkodásunkat, beleértve akár a tudományos módszereinket is, de a jogrendünk alapjait és túlléphetetlen kereteit is jelentik egyben. Ezért nem lehet egyszerre, egyik napról a másikra forradalmasítani az emberi társadalmak szemléletét, és ezért oly virulens napjainkban is minden, az említett dogmáiban létező egyház értékrendjét preferáló, konzervatív eszme is, holott ezek jelentős része nemcsak túlhaladott, hanem kifejezetten komoly akadálya is a társadalmak fejlődésének, nem egyszer akár súlyos társadalmi konfliktusok kirobbantója a haladó (általában a "liberális" jelzővel illetik, bár nem feltétlenül az) és a konzervatív nézetek, főleg politikai platformokon, hatalmi küzdelmek kísérőjelenségeként bekövetkező ütközése.
Napjainkban a legismertebb, az említett erkölcsi értékrendet minden erejével védelmező szervezet a keresztény (ezen belül is főleg a római katolikus) egyház, a mohamedán világ fundamentalista államszervezetei, és nem kevésbé, de kisebb kiterjedtséggel a zsidó vallású társadalmak (Izraelben és az USA-ban koncentrálódó, de világszerte kimutatható populációval és diaszpóráival). Tekintve, hogy ezeknek a szervezeteknek a társadalmi-politikai-hatalmi befolyása attól függ, hogy mennyire sikeresek a konzervatív értékrendjük átmentésében és a társadalomra kényszerítésében, teljesen érthető, hogy igyekeznek az embereket félelemben tartani (pl. halálfélelem, amelyet az egyház közvetítésével elérhető öröklétben lehet feloldani...), így biztosítva az ideológiai fölényüket más, a merev és konzervatív gondolkodással szakítani kívánó, a szabad és tiszta gondolkodást választó, más szóval: szabad emberekkel szemben, akik megengedők és elfogadók minden olyan jelenséggel kapcsolatban, amely a társadalomra nézve hasznos, de legalábbis semmilyen veszélyt nem jelent. Valójában a társadalmi haladás (így a faj fennmaradása) szempontjából, könnyen belátható, hogy éppen a konzervativizmus és főleg a fundamentalizmus (meg minden egyéb szélsőséges álláspont és ideológia) jelenti a legnagyobb veszélyt, mert megakadályozza, hogy a társadalom és kisebb-nagyobb közösségei felszámolják azokat, a konzervatív ideológiákat évezredeken át szolgáló, feszültséget gerjesztő, mi több, gyakran egyének és közösségek megdöbbentő tragédiáit okozó dogmákat, amelyek blokkolják a szabad és tiszta emberi gondolkodást, így állandó szinten tartva az érdekeltek által mesterségesen fenntartott előítéleteket és a társadalmi csoportok közötti, megosztást eredményező feszültségeket, amelyek éppen ezért mindig is gyakran vezettek kisebb-nagyobb társadalmi konfrontációkhoz, különösen az említett ideológiák és a hozzájuk kapcsolódó vallások uralta területeken. Ilyen sajnos az egész európai kultúrterület is, az pedig nem kicsi: Európa, az amerikai kontinens, Ázsia igen jelentős része, a Csendes-óceán térségének szinte teljes területe, Ausztrália, vagyis a Föld emberlakta területének a nagyobbik hányada. De nem sokkal jobb a helyzet azokban a régiókban sem, amelyek nem említhetők a fenti összefüggésben (Dél-Ázsia, a Közel-Kelet térségének nagy része, Afrika...)

Visszatérve a melegek "áthangolására", azt kell mondanunk, hogy - bár mindent még korántsem tudunk a homoszexualitásról - a legjobb tudásunk szerint az igazi, autentikus férfi (a női homoszexualitást, bár vannak hasonlóságok és bizonyos, már ismert átfedések, legalább ennyi még a különbség és a tisztázásra váró részlet) homoszexualitásnak elég jól körülírható genetikai háttere is van, amely számos anatómiai, neurobiológiai és funkcionális következményért felelős. Így hát, ha egy meleg srácot vissza akarnánk terelni a "helyes és kívánatos" (mihez képest is, emlékszel, olvasó, ki mondja meg, mi helyes és mi nem, meg azt is, hogy miért, lám a gazda is idézett a film szereplőitől: nem Ádámról és Istvánról, hanem Ádámról és Éváról ír a Biblia; meg az anya is egy kalap alá veszi erkölcsileg a homoszexualitást a terrorizmussal...) útra akkor az agyi anatómiájának - főleg, de nem kizárólag a talamuszának és a hemiszférái összeköttetéséért és együttműködéséért felelős neuronkötegeknek - azt átszabásával kellene kezdenünk, s ha ezt, az emberi minősége megtartásával, és nem egyszerű konzervdonorként túlélte szegény - kötve hiszem -, akkor jöhet a nemi önazonosság tudatának és a kívánatos nemi szerepmagatartásának a programozása (nevelés, nulláról kezdve, mintha ebben a pillanatban született volna, s az agya semmiféle információt nem tárol az előzményekről... - ugye, már csak ez, önmagában is képtelenség). Ha tehát kihagyjuk az első lépést, akkor iszonyú felfordulást okozunk a kölyök személyiségében, aki ettől olyan torzításokba kezd, amelyektől egész, ezek után várhatóan már nem túl hosszú életében erősen fog szenvedni. Ráadásul nem is fogja sejten, hogy miért...

Persze, a konzervatív erkölcsök dogmáiban létező szervezetek sosem fogják feladni, és várható, hogy sikerrel hülyítik még évszázadokon át az embereket, azaz hosszú, megtorpanásokkal és kemény csatákkal, áldozatokkal és nélkülözésekkel teli harcra kell készülni, s persze,, messze nem csak a melegek egyenjogúsítása terén, hanem számos más, semmivel sem kevésbé fontos, a társadalmak és egyének életét mérgező probléma megoldásának a kérdésében is...

Tekintve, hogy a problémát ily röviden nem lehet még vázlatosan összefoglalni sem, remélem, az alapgondolatok nem vesztek el a végletes tömörítés következtében, és alkalmasak a kérdés továbbgondolására.

Vigyázzatok magatokra, és soha senki kedvéért ne hasonuljatok meg, mert az a teljes önfeladást jelentené! Úgy pedig valóban nagyon nehéz, s talán nem is érdemes élni. Küzdjetek, de ésszel, higgadtan és körültekintően! Nincs az a part, amit el ne mosna a folyó előbb, vagy utóbb! Tudjátok: lassú víz partot mos. ;)

nico91 (törölt) 2012.11.11. 20:29:07

Erről már többször hallottam én is, de mindig csak azt szűrtem le belőle, hogy az emberbe belenevelik, hogy ez bűn,és pokolra jut...és igen, ez sok fiatalt az őrületbe, öngyilkosságba hajszol sajnos. Számomra az egészben a legrosszabb, hogy a szülők küldik ide őket. Biztos vagyok abban, hogy az én családom sem örülne neki, ha elmondanám mi a helyzet...de ilyenre nem lennének képesek :S
Mellesleg, én jóban vagyok és mindig is jóban voltam az apámmal, talán egy év volt amikor nem sűrűn láttam, de mindenhol ott volt ahol kellett...szóval, köszönöm nem, nem ezért :D

tucat 2012.11.12. 06:19:02

@nico90:
Üdvöz légy, Nico90!
A bűnök miatti pokoljárás víziója valóban egyházi találmány, és előszeretettel riogatják ezzel azokat az embereket, akiknek a magatartási attitűdjei zavarják az egyház tekintélyét, mert sértik a vitathatatlan kinyilatkoztatásokat: a dogmákat, amelyeket emberi közvetítéssel, de egyenesen istentől származtatnak. Van belőlük jócskán, s ezek puszta vitatása is eretnekség (főben járó bűn),nemhogy a tevőleges megsértésük, de azért jó ideje már nem égnek el a mukik emiatt a köztéri, nyilvános látványosságnak is szánt máglyákon - bár a tendencia újfent ijesztő a harrach hatalmának növekedésével. :D Nos, ha már itt tartunk, nem árt tudni, hogy az autentikus jézusi tanítások között sehol sincs még halvány utalás se a szeretet diszkriminatív értelmezésére, így arra se, hogy Andris nem szeretheti tiszta szívéből Csabát, vagy Évi Csillát. Az Ószövetség azonban valóban hangsúlyozottan tartalmazza Mózes törvénye formájában az azonos neműek szerelmi aktivitásának a tilalmát. E tilalom oka könnyen megérthető, és korábban már beszéltünk is erről, (sajnos nem tudom, melyik bejegyzés alatt, de ha érdekel a kérdés, úgyis utánanézel), ugyanakkor Jézus erős kritikával illette az Ótestamentumot, egyebek közt ezért is vette őt üldözőbe a befolyását és népszerűségét (mely az emberek félelméből táplálkozott, tehát inkább félelmi alapú tekintélynek mondanám) féltő, korabeli zsidó egyház papsága. Az Újszövetségben, amely a négy, Jézus földi pályafutásáról szóló evangéliumot is tartalmazza Flavius Constantinus (a Kelet-Római Birodalom császára, a keresztény egyház első, önjelölt feje, aki az addig tűzzel-vassal, vérrel-Vencsellővel üldözött keresztény vallást birodalom-szerte kötelezővé és egyben államvallássá tette) szerkesztése jóvoltából (:D), Jézus maga nem, csak Pál apostol (Pál levele a Rómabeliekhez, 1. rész, 26-27. vers) tesz említést a nők és férfiak egymásra gerjedésének fertelmes bűnéről, s azt állítja (hazudja!), hogy ez megfelel Jézus tanításainak. Lópikulát fele meg - hogy finom és nőies maradjak! :D Bár maga a szexualitás, mint önmagáért való élvezet, valóban Jézusnak sem tetsző dolog, de a szívből jövő szeretet testi kifejeződése ellen Jézus egyetlen szót sem emel, semmiféle verzió kapcsán sem, de az általános és egyetemes szeretet mindenek feletti értékéről annál többet beszél, és kétségkívül maga is műveli (egyesek szerint pl. János nevű, ifjú tanítványához igen gyengéd érzelmi szálakkal kötődött, de ennek sem egyértelmű bizonyítéka, sem cáfolata nem ismeretes, míg a feltevés mégsem tűnik teljesen alaptalannak, de ezt most hagyjuk, bár izgalmas lehetne, nem erről van szó :)) . Ez kőkemény tény, szent atyáim és felebarátaim az úrban! ;)
Na, mindegy, hagyjuk is most a (f)egyházat! :D
Mondod, hogy a szülők küldik a kölyköket ezekre az ostoba, személyiségtorzító "gyógypasszírozásokra". Nos, közvetlenül nem mindig, de a szülők közvetítette társadalmi elvárásoknak való, gyakran görcsös megfelelési igyekezet maga is elviszi a megaláztatástól és izolálódástól rettegő ifjakat az efféle, ostoba és veszélyes terápiákra, akár csak a kínzó fogfájás a fogorvoshoz, ahol azután valóban sok mindent megtanulnak - no, nem annyira magukról, ami kívánatos lenne, mint inkább a rájuk váró, pokolbéli kalandokról, amelyeket, természetesen, módjukban áll elkerülni némi önmegtartóztatással, és talán isten segítségével meg is gyógyulhatnak e fertelmes betegségükből, ha elég erős a hitük... :D Nem szoktak, sőt... Persze, vannak, akik úgy érzik a terápia után, hogy gyengült a bűnös vágy bennük (meg vannak, akik áltatják magukat, s nem akarván megsérteni az értük oly odaadóan fáradozó terapeutát, gyógyulásról hablatyolnak, s a szemük nem sül ám ki a hazugság szégyenétől, pedig az aztán tényleg a nagy bűnök egyike :D), de ez általában csak önáltatás, a vakhit erőtlen és üres utórezgése, amely csakhamar borzalmas felismerésbe torkollik: a hosszú aszkézis előtt meleg voltam, de immár, a feltolult vágyak okán forró vagyok! :D Persze. Hisz ez épp olyan butaság, mintha a heterókat akarnánk homókká hangolni. :D Lenne is ribillió! Se az egyház, se a TB kasszája nem tudná finanszírozni az amúgy teljesen felesleges költekezést! :D

Ha a nevedben rejlő számnév nem az életkorodra, (xD) hanem a születési évedre utal, akkor talán még érdemes lenne nagyon óvatosan, cselesen, körmönfontan, rejtve-fedve puhatolóznod az édesapád elfogadókészsége felől. Mert ha netán képes és kész elfogadni téged úgy, ahogy vagy, az bizony elég komoly könnyebbséget jelenthet nemcsak kettőtöknek, hanem az egész családnak, és komoly támpontot is egyben egymás további támogatására nézve (ha ismerlek, jobban tudom, mire van, s mire nincs szükséged, hatékonyabban és személyre szabottan tudok segíteni, anélkül, hogy számodra felesleges, netán kifejezetten bántó dolgokkal zaklatnálak a felőled való tudatlanságomban). De ez csak egy tétova ötlet, a helyzetet te ismered, neked kell eldöntened, mi a legjobb, a leghelyesebb, s mi az, ami vállalhatatlan kockázatot jelent. Mindenesetre kiegyensúlyozott, derűs kölyök benyomását kelted bennem, szóval azt gondolom, nem lesz veled semmi baj, nem mész áthangoló terápiára sem, mert elfogadtad magadat olyannak, amilyen vagy, s ez neked pontosan így felel meg a legjobban. Ha így van, az nagyon, de nagyon helyes! Ez esetben (is) az úr legyen teveled (és az én lelkemmel)! :)
Ja, és mivel ez a Jézus gyerek kiváló barátom, biztosíthatlak, hogy nem jutsz a pokolra! Legalábbis a szexuális irányultságod miatt semmiképp. Legfeljebb azért, ha jellemtelenül, felelőtlenül, csalárd módon viselkedsz az embertársaiddal, beleértve a meglévő, vagy leendő társadat, hitvesedet is, de úgy általában mindenkit, akivel valaha is bármilyen kapcsolatba kerülsz. Bezony! ;) :) De mondom: csak akkor. Ha szívből szeretsz, akkor az angyalok játszótársa leszel majd az idők végezetéig. Vagy, ha addig nem is, akkor legalább még jó pár évtizeden át idelent, mert akkor neked ez az élet is mennyei lesz, ha te is úgy akarod. ;) de tényleg, komolyan! :)

Ámen! :)

(Az én együgyű közvetlenségem okán a te szívedben harrach ne lobbanjon! ;) :D Mert bizony mondom, szerfelett oly igen nagy örömömre szolgált szólhatnom véled! :))

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása