guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

Miért kell egy melegnek titokban leélnie az életét?

2011.04.19. 20:51 oDeeey

Egy szembetűnő példával kezdenék, amiből egyből megértheted, miért éli a legtöbb meleg titokban az életét, miért nem vállalja fel nyilvánosan, hogy meleg.

A közösségi szájtokon természetes, hogy egy heteró kiteszi a szerelmes képeit profilképnek, akár olyan képeket is, melyen csókolóznak, esetleg félmeztelen vannak, és ölelkeznek. Ez teljesen természetes számukra. Ha ezt az egészet egy meleg próbálja meg: egy olyan fotót tölt fel, amin egy fiúval ölelkezik, stb. akkor ez már egyből undorító és botránkoztatóan hat, sok esetben jönnek a >buzizós<, sértegetős hozzászólások, az "okos fejekből".

Én személy szerint megértem, hogy ez nem természetes, mert nem az, oké. De ha arra gondolok, hogy Londoni kirándulásom során láttam meleg párt az utcán csókolózni, és ott ez tulajdonképpen semmilyen felháborodást nem keltett már... akkor szerintem társadalomfüggő dolog ez!

Magyarországon a társadalom gondolkodásmódja olyan, hogy nem hagyja az embereket élni, legalábbis boldogan élni biztos nem! Blogom címe is ide illik. A tipikus magyar irigy, ha a szomszédnak jobb autóra tellett, féltékeny, ha a családjában a veje lánya jól-fizető állást kapott, így el tudnak menni nyaralni, és még sorolhatnám.

A melegeket pedig elítélik, javarészt amiatt, amit már egy bejegyzésemben kifejtettem. Ez megy, és nem is gondolnak arra, hogy közelebb kerüljenek, megismerjenek egy meleget, és meggyőződjenek arról, igaz-e amit gondolnak, tényleg úgy van-e.

Szóval véleményem szerint azért kell titkolóznia a melegeknek, mert tudják, hogy egyébként rengeteg negatív megkülönböztetés, sértegetés, gyűlölet, és atrocitás érné őket.

Nem hiszem, hogy ezen nem lehetne változtatni, hogy élhetőbb lenne mindenki élete, de itt szintén akarás kérdéséről van szó.

Legközelebb arról írok nektek, hogy szerintem léteznek-e divat melegek.

3 komment

Címkék: meleg miért titok comingout utálják vállalta melegségét

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr822840767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miranda* 2011.10.22. 23:21:42

i.e. a görögök teljesen normálisnak tartották a homoszexualitást és csak a szerelem szépsége volt a fontos, és ne mond hogy ez nem normális a melegség teljesen normális, a mai emberek világnézete nem az! :)

oDeeey 2011.10.22. 23:28:01

@Miranda*: Én azért bízom abban, hogy ez változni fog, és valamikor elérünk oda, hogy elfogadott dolog lesz, rájönnek, hogy semmi rossz nincs a homoszexualitásban!

tucat 2011.10.26. 23:07:47

Igen, oDeeey, azt hiszem, jól összefoglaltad a rejtőzködés okának lényegét. Az okafogyott prejudikációk előtörténetéről ez ügyben, más bejegyzés alatt, már beszéltem, (talán az anatómiájáról és aktuális működéséről sem ártana egyszer egy kissé bővebb analízis) de talán itt kellet volna inkább. Sebaj, mert ennek, a téma természeténél fogva, a blogod bármely kérdéséhez köze van.
Örülök, hogy - rejtőzködve, fedezékből ugyan, ami, mint már erről biztosítottalak, jelen körülmények között szerintem is érthető és ésszerű - a bloggal te is megpróbálsz hozzájárulni a sötétség eloszlatásához, mert lehetőséget adsz - ahogy írod - "arra, hogy az közelebb kerüljenek, megismerjenek egy meleget" az olvasók, és esetleg akár felül is vizsgálják az előítéleteiket.
Írj bátran tovább! Ígérem, rajtad tartom a szemem! Azaz, csak tartanám, ha tehetném..., de sajnos nem tehetem, mert igyekszem ugyan, de annyira nem kerülhetek közel egy meleghez (hozzád :D). Ne aggódj hát, rajtad nem, de a blogodon igen! ;) :)
Remélem, jól, és sokáig bírod a csipkedést. Tudnod kell, hogy (pirulva álcázott) tisztelet és mély szeretet az alapanyaga. Finom kelme az, nem sértheti fel a bőrödet, ne félj! ;) :D

Kedves Miranda!
Bocs, hogy itt és így írok neked, de ezzel megspórolok egy újabb bejelentkezést. Remélem, így is elolvasod.
Az, hogy mi normális, és mi nem, mindig az önkényesen (meghatározott, többnyire hatalmi, ritkábban, vagy ezzel együtt szélesebb közösségi érdekek szempontjai szerint) megállapított NORMÁK alapján dől el. Korábban, egy másik bejegyzés alatt próbáltam megmutatni, hogy az egyes jelenségek, emberi magatartásformák megítélése hogyan és miért változott az emberiség, általunk úgy-ahogy megismert történelme során. Néhol arra is utaltam, hogy az egyes társadalmak etikai és jogi normarendszere különböző volt, és sok mindenben különbözik a mai közösségek normáitól is, ezért természetes az is, hogy az elődeink társadalmában norma szerint elfogadott magatartási, viselkedési minták és szokások nagyban különböztek egymástól, miként a mai, önmagukat demokratikus jogállamként definiáló erőszakszervezetek és közösségek, társadalmak is sajátos, de az említett előzményekre visszavezethető normák szerint működnek. Szokták ezt történelmi fejlődésnek is nevezni, de részemről, ezeregy okból, csak részleges az egyetértés ebben, éppen a "fejlődés" szó miatt, ezért, ha lehet, én inkább a kevésbé vitatható "változás" megjelölést preferálom. :) Hallatlanul izgalmas és bonyolult kérdés ez, de a lényege valóban pontosan annyira egyszerű, ahogyan megfogalmaztad: ami nem árt, hanem használ a közösség tagjainak és az egész közösségnek is, azt norma szerintiként érdemes elfogadni. Szigorúbb megfogalmazásban: aki a közjó érdekeit szolgáló értékeket elutasítja, az vét a közössége ellen, tehát erkölcstelenül (sok esetben jogsértő módon is) viselkedik, s ez, a közösség és az egyén roppant bonyolult viszonyrendszerének az alaposabb elemzésébe nélkül is könnyedén megérthető, axiómaként elfogadható állítás, úgy vélem. A melegek diszkriminációja is pontosan ilyen. Ma már tudjuk ezt, de évezredekkel ezelőtt..., nos hadd ne ismételjem, mert ez, az előítéletek történetének részeként, már megjelent a blogon egy másik bejegyzés alatt.
Ami pedig a görögöket illeti... Nos, valóban rugalmas értékrendű kultúra volt az övék, és sok szempontból toleránsabb is, mint a később kialakult, a mi társadalmunk érték- és normarendszerét is alapvetően maghatározó és évszázadokra gúzsba kötő, európai típusú, keresztény civilizáció. De ezzel együtt sincs tudomásom arról, hogy a görög társadalmak (a többes szám csak azt jelzi, hogy a hellén kultúra számos, a társadalom szerkezetét is mélyen érintő és alapjaiban átrajzoló változásokon ment keresztül a több évszázados fennállása során) bármely időszakában általános, tömeges és főleg ünnepelt jelenség lett volna a homoszexualitás. Tény, hogy - a hellén mitológia jól ismert alakjaira ruházott etikett is igazolja ezt - a köznép is toleranciára kényszerült egy sor, ma ismét kevésbé elfogadott jelenséggel szemben, ahogyan azt is tudjuk, hogy az arisztokrácia körében semmilyen törvény, vagy etikai norma nem korlátozta különösebben a szabados magatartásformákat, beleértve az epizód jellegű, a módszertani (lásd katonai kiképzés), vagy akár a valódi (értsd: rögzült, masszív) homoszexuális viselkedést, amely esetenként életvitelszerűvé is válhatott. Ennek megértéséhez itt és most talán elég annyit tudni, hogy a társadalmi ranglétra felsőbb fokai közelebb álltak az istenek világához, így az itt helyet foglalók minden szempontból "egyenlőbbek" voltak másoknál, még a híres görög demokrácia idejében is. "Egyenlőbbek" ma is vannak, igaz? (Ismerek egy témába vágó, remek kis viccet is erről, de most hagyjuk a tréfát! :)) Mindig is lesznek, mert az emberi önző) természet mindig képes lesz hazudni - magának az embernek. :D
Remélem, Miranda, nem vezet félre a magyarázó szöveg! Mert, a görögök egyéni szabadságfogalmától és normáitól eltekintve, lényegében megint egyetértünk: ami senkinek sem árt (netán használhat, és általában használ is), az nem lehet tilos!
Azt hiszem, így rendben is vagyunk, kedves Miranda. Ugye? :)

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása