guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

Latter Days - Egy film egy meleg sorsáról

2011.05.04. 17:05 oDeeey

Aaron egy vallásos meleg fiú, aki Los Angelesbe megy terjeszteni az igét. A szomszédjában lakik Christian, aki szintén meleg. Megismerkedésük elején már tapinthatóak az érzelmek, azonban Chris mindig is könnyűvérűen élte az életét, sorra váltogatta partnereit, egy éjszakás kalandokban élte ki melegségét.

Aaron erkölcsösen, és vallása miatt kissé elfojtva élt együtt homoszexualitásával.

Egy nap Chris megsérül, amikor Aaron siet a segítségére, és ágyba is fekteti, amikor Chris megpróbálja rábeszélni a szexre. Ám Aaron nem hagyja magát, és nem is érti hogy veheti ilyen könnyelműen érzéseit Chris.

Chris rájön, hogy változnia kéne, és Aaron hatására nem fekszik le csak úgy senkivel, megváltozik a gondolkodásmódja, Szerelem rügyezik közöttük.

Egy este amikor Aaron hittérítő társát biciklibaleset éri, Chris nyugtatja meg, ölelkezni kezdenek, majd elcsattan egy csók is. Ám az édes csók hamar keserűvé válik, amikor belépnek a lakótársaik. Aaront azonnal hazaküldik, és még a szüleinek is a fülébe jut az eset.

Másnap amikor Chris keresi Aaront, a lakótársai közlik, hogy már a repülőtéren van. Utánaered. Megtalálja, Elmondja neki hogy szereti.

Majd ezután hazamennek, és egymáséi lesznek. Reggelre Aaron eltűnt, csak a zsebórája maradt az ágy alatt.

Aaron szüleihez hazatérve igencsak hűvös fogadtatás várja. Szülei megbocsájthatatlan bűnnek tudják be, hogy meleg, és hogy egy fiúval volt együtt. Kitagadják a templomból ahová járnak, a vallása ugyanis nem támogatja a homoszexualitást, és az alkoholt.

Telik-múlik az idő, Chris megpróbálja kinyomozni Aaron otthoni telefonszámát, ami sikerül is neki. Felhívja, amikor Aaron anyjával tud csak beszélni, aki elküldi őt melegebb éghajlatra.

Aaron felhozza a témát édesanyjának, amiből veszekedés lesz. Az anyja álláspontja pedig az, hogy Chris sosem szerette, csak fogadásból volt vele együtt, és hogy ezt senki nem tudja megbocsájtani neki, még Isten sem, szerinte ezt el kellene fojtania, sosem gondolni rá.

Ekkor hangzik el, szerintem az egyik legjellemezőbb mondat amit egy meleg mondhat:

"What if it's not something I've done... What if it's who I am?"

"Mivan, ha ez nem egy dolog amit tettem, mi van ha ez az aki vagyok?"

Erre jön a vallásos anya válasza, miszerint talán valaki meg fog neked bocsájtani, talán az Úr megbocsájtja azt, amit tettél, de azt aki vagy azt sosem.

Aaron összeomlik, és felvágja az ereit egy borotvapengével.

Majd talán a film legmegrendítőbb jelenetéhez érkezünk, amikor Chris ismét felhívja Aaron anyját, aki közli vele, hogy miatta vágta fel az ereit a fia, és köszöni, hogy miatta vesztette őt el, illetve reméli, hogy a pokolra jut ezért.

Chris rengeteget szenved emiatt. Egy nap elmegy Aaronék házához, és elviszi a zsebórát, amit nála felejtett, odaadja az anyjának.

Ezután derül csak ki a filmből, hogy Aaron nem halt meg! Össze tudták varrni időben, viszont a szülei egy átnevelő intézetbe küldték, hátha ki tudják belőle nevelni a melegséget. Nem ment.

Aaron elhagyja az intézetet, és elindul megkeresni Christ. A régi lakásán már nem találja, elmegy abba az étterembe, ahol pincérként dolgozik. Amikor Chris kilép egy tálcával a kezében, és meglátja Aaron-t, minden kiesik a kezéből, és az újbóli egymásra találás pillanatával végződik a film.

Latter Days angol szinkronnal megnézhető itt:

3 komment · 1 trackback

Címkék: film homoszexualitás meleg párkapcsolat gay fiú

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr502877546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melegként, párban 2011.05.06. 09:19:16

Szűcs Balázs Légy az otthonom című  könyvének bemutatóján került szóba a téma, vajon mennyire és miben különböznek a meleg párkapcsolatok a heterókétól. Innen ihletet kapva jutottam el arra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tucat 2011.10.29. 20:06:02

Fox or Hunter

You don't care any dead bodies in your way and beside...
What if revival of those comes true, and starts to attack your rocks?
How can you find then a calming flight, when there is no where to hide?
Cause they all will become your hunters, and you will be the fox!

(I dedicate this stupid sonnet first of all to papist priests and bigot people, who are too blind to have any doubt, and belive their knowledge about God, Jesus, what's more about the entire world, is the single correct way that leads to the truth. - tucat)

Bocs, oDey, a néhol felbukkanó, idegen nyelvű fertőzésért! Van egy (ha csak egy lenne!) meglehetősen művelt, azaz klasszikus tudással teletömött fejű, de brutálisan homofób ismerősöm, aki talán olvasgatja ezt, és ő, a felénk is valamennyire ismertek közül csak ezen a nyelven ért - vagy gyakran ezen se. :D De sajnos ma még nem csak neki szól. :(

Szekerák Zoltán 2015.03.04. 02:19:14

Ezt a filmet megnéztem már egy párszor. Mindig megsiratott.

tucat 2015.04.01. 23:53:47

@Szekerák Zoltán:
Az nem jó, ha az embert megsiratják, igaz, az sem mindig kellemes, ha megríkatják, azaz sírásra késztetik. ;)
Bocs a szemétkedésért, de jól esett a májamnak! :D
Ugye, nem gerjedtél Harrachra? :P :D
Bocs! Nem szeretnélek megbántani, csak idétlenül poénkodom. Szoktam, ha viszonylag védett pozícióban, biztonsgos fedezékből tehetem. ;) :D
Üdv! :)

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása