guyinshirt

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog

Egy fiatal meleg srác történetei, nemcsak melegeknek!
A blog célja, hogy betekintést nyerj egy meleg fiú mindennapjaiba, véleményébe, közelebb kerülhess ahhoz, hogyan éli életét, és megértsd, miért nem kellene elítélni a melegeket.

A szerző idézetei

"Van, akinek a kék a kedvenc színe, van akinek a piros, olyan is akad, aki mindkettőt szereti!" meleg-leszbikus-biszexuális

Írj privát üzenetet a blog szerkesztőjének!!

Várom az üziket az

odeeeys kuki gmail.com-ra! ;)

A kuki alatt értsd:  @

Akiket én olvasok...

Friss kommentek

Linkpartnerek

Helyzetjelentés - meló, meló, meleg, meleg, parádé, PARÁDÉ!

2013.07.03. 00:15 oDeeey

Helló mindenkinek újra, és bocsánat a hosszas hallgatásért! Már több, mint egy hónapja nem írtam, de most bepótolom, és mesélek Nektek mert voltak történések a javából.

A múltkor ugye említettem, hogy mióta visszatértem magyarból megint munkát kerestem, csak nem vált be. Viszont voltam kirándulni egyet Észak-Írországban, majd amikor onnan visszatértem Londonba szinte mesébe illő módon 1 nap alatt lett munkám - ismét hotel, de most mosás, vasalás és a többi kényes cucc. Hosszú távon nem valami kellemes meló, de legalább itt a társaság jófej - és ez ritka a hotelszakmában!!

Úgyhogy dolgozgatok, valamint rákapcsoltam az ismerkedésre. Szeretek új embereket megismerni, és barátokból sosem elég. :) Egyre többet jövök-megyek találkozom ezzel-azzal és tetszik, hogy pezseg az életem, és nem olyan unalmas mint otthon volt!

A napokban pedig nem is akármilyen rendezvényen vettem részt kéremszépen... :)

Gay Pride London 2013!! Melegfelvonulás volt London legforgalmasabb utcáin több ezer emberrel! Mivel sosem voltam még hasonlón, úgy gondoltam most szeretném megnézni, milyen is egy ilyen parádé, és főleg hogy itt milyen.

Barátokkal megbeszéltük, hogy közösen megyünk a felvonulást megnézni. Így is volt, közben söröztünk (pontosabban cider-eztünk) és süttettük magunkat a napon. Ezutóbbi olyan jól sikerült, hogy le is égtem egy kicsit, az arcom olyan vörös napok óta, mint egy ráké :D

Aztán elkezdődött a parádé, ami nyilván hasonló volt a pesti melegfelvonuláshoz. Regisztrált csoportok, szervezetek vonultak fel. Pl. az eddig is, és ezután is LMBT jogokat védő és kiterjesztő ügyvédek csoportja, a Stonewall szervezet "Some people are gay. Get over it" kampány csoportja, de voltak fekete, vallásos, és meleg sportolók csoport is.

gay-flag-london-pride.jpg

Lobogtak a meleg szivárvány színű zászlók, valamint a felvonulók ruháin is előtűntek ezen színek. Hangulatos volt nagyon, és valahogy tényleg amikor ott van az ember, előtör benne egy büszkeség érzés, látván hogy nincs egyedül, abszolút nem ő az egyetlen aki melegként született.

Jó látni, hogy egy ilyen összetartó közösség tud létezni, tevékenykedni a jogainkért kiállni, és ilyen parádé keretében pedig egy jót bulizni.

Szóval nem bántam meg, hogy kilátogattunk a fesztiválra, melyet aztán a Trafalgar téren koncert követett.

Most jön természetesen egy dolog amin nem tudok átsiklani... Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon itt látok-e majd "ellentüntetőket" tojást dobáló öregasszonyt, meg homofób kigyúrt kopasz mocskolódó embert... és meglepetésemre nem láttam. Érdekes, nem? Fura, hogy itt az emberek nem úgy közelítik meg a melegfelvonulást, hogy "magamutogatás" vagy "a heterók sem vonulnak fel".

Egyetlen egy bekiabálás, egyetlen egy homofób indulatokkal teli ember és "mocskos buzik" harsogás sem volt! Pedig érdekes mód, ez egy sokkal nagyobb város, mint Budapest, sokkal több ember él itt, és mégis ezerszer kellemesebb a környezet, és teljesen más az emberek gondolkodásmódja.

A melegfelvonuláson készített anyagból csináltam egy videót, hogy Nektek is meg tudjam mutatni, hogy is nézett ki. :)

11 komment

Címkék: london meleg pride felvonulás

A bejegyzés trackback címe:

https://elni-es-elni-hagyni.blog.hu/api/trackback/id/tr725388640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ichirou 2013.07.14. 19:00:10

Akkor Londonban normálisak az emberek. De Magyarországon nem! Itt felesleges a meleg felvonulás, nem érnek el vele semmit. Sőt, még csak rontják a melegek helyzetét. Igen, itt gondolok a rózsaszín rucis transzikra (nekem nincs velük bajom:$ de vannak olyan emberek akik a sima melegeket elfogadják de a transzveszitákat már nem)

tucat 2013.10.29. 21:53:25

@Ichirou:
London egy zsúfolt, rohanó nagyváros, ahol az emberek nem sokat törődnek egymással, így aztán a melegekkel se. Persze, sok egyéb oka is van annak, hogy elfogadóbb a londoniak és az angol nagyvárosiak többsége, de azért a vidék Angliájában, noha nem katolikus a többség, hanem anglikán felekezetű (már megint a fránya egyházak, igaz? :)), már kicsivel árnyaltabb a kép. Így van ez itthon is: a nagyvárosokban könnyebb mindenféle mássággal elrejtőzni, mint a kis településeken, ahol mindenki ismer mindenkit, és gyorsan ki is beszélik a különcöket, legyen szó bármiről...
Régi dilemmája a melegeknek, amit megemlítettél: legyen-e felvonulás? Árt, vagy használ az ügynek a demonstráció?
Nos, én úgy gondolom, hogy mára a hazai meleg társadalom nagy része megértette, hogy itthon egyelőre szó sem lehet össznépi, karneváli hangulatú, tiritarka, a seggükben libegő pávatollal táncoló transzikkal ékesített büszkeségmenetről, mert az valóban tovább rontja a kérdésről szinte semmit sem tudó közvélekedés hozzáállását, helyette a sokkal visszafogottabb, már-már ünnepélyes külsőségekkel zajló emberi méltósági demonstrációkat kell nagyon körültekintően megszervezni, a transzikat paedig megkérni, hogy kivételesen ők se a mamájuk piros, tűsarkú cipőjében és ballagási blúzában, meg miniszoknyában billegjenek, hanem az ügy érdekében a látható biológiai nemüknek e kultúrában elég szigorúan és konvencionálisan elvárt módon, és visszafogottan öltözzenek fel a meleg (emberi) méltóságért zajló demonstrációhoz. Mivel nem sok egyéb eszköze van a hazai meleg társadalomnak az egyenjogúsági és emberi méltósági küzdelemhez, ezek a felvonulások óriási jelentőségűek, és a külsőségekre is nagyon ügyelni kell, mert a cél nem a polgárpukkasztás, hanem épp ellenkezőleg: az emberek meggyőzése arról, hogy elemi, össztársadalmi érdek a különböző kisebbségek egyenlő esélyének a megteremtése, akik a jelenlegi jogi és társadalmi légkörben sem a gazdaságban, sem a társadalmi folyamatok előmozdításában nem tudnak a képességeiknek megfelelő szerepet vállalni, vagyis ezeket az óriási erőket jelenleg nagyrészt egyszerűen elpazarolja a társadalom és a gazdaság. Ahhoz, hogy akár csak ennyit megértsenek az emberek, még nagyon sokat kell küzdeni, mert a kész sztereotip válaszuk ma még ez: Ki nyomja el őket? Azt csinálnak, amit akarnak, és maholnap kötelező lesz a buzulás is! Pedig ez marhára nem így van, ebből gyakorlatilag semmi sem igaz, sőt, elméletileg, a közjogi kereteket tekintve is súlyos anomáliákkal küzdenek a hazai kisebbségek, a melegek is, és sajnos a hátrányos helyzetű kisebbségek között sincs összhang, csak példaképpen: a cigányok többsége szinte kifejezetten homofób (ennek számos oka van, de ebbe most ne menjünk bele), a melegek közt is sok a rasszista, és az antiszemitizmus hívei sincsenek éppen kevesen az LMBT emberek között sem...
A lényeg: a hazai melegek nagyon fontos eszköze a meleg méltóság menete, amely voltaképpen nem egyéb, mint az emberi jogok kiteljesedéséért folytatott elemien közérdekű küzdelem látványos, utcai ütközete - a sötétséggel. :)
Hamarabb is válaszolhattam volna neked, de valahogy elkerülte a figyelmemet az itt megbúvó bejegyzésed, amelyre a jobb oldalon látható kommentjegyzékben bukkantam rá most, noha már nyilván régóta látható volt. Mindegy, jobb későn, mint soha, igaz? ;)
Természetesen nem kell egyetértened, bátran vitasd az álláspontomat, ha úgy érzed, nem helyes! Én jelenleg így gondolom, de egyáltalán nem biztos, hogy jól látom a dolgokat. Ha így van, ne hagyj engem tévedésben, vígy inkább kísértésbe - ámen! Úgy értem, a disputa kísértésébe, bocs! :$ :D

Ichirou 2013.10.31. 16:54:06

Szerintem igazad van...viszont Magyarországon soha, esetleg nagyon soká lesz elfogadva a transzszexualitás. És azt sem várhatjuk el a transzszexuálisoktól, hogy ne öltözzenek úgy ahogy akarnak csak azért, hogy ne rontsák a melegek összképét...

tucat 2013.10.31. 17:50:26

@Ichirou:

Üdvöz légy ismét, s mint mindig, tisztelettel és szeretettel, Ichirou Szan! ("Atyaég! Ha ilyen a megszólítás, akkor megint regényt fog írni nekem ez az őrült!" - ráncolta gondterhelten a homlokát Ichirou :D)

Biztos vagyok benne, hogy veled is az történt, ami velem és mindenkivel gyakran előfordul: figyelmetlenségből elírtál egy szót. Amikor a transzszexuálisokat említetted, nyilván a transzvesztitákra gondoltál. De nem baj, mert ezek a fogalmak az emberek többsége számára éppoly homályosak, mint maga a homoszexualitás általában, és így alkalmat adtál arra, hogy ismét tisztázzuk a két szó jelentését, nem először, és nem is utoljára, mert e kérdésekkel kapcsolatban nemcsak óriási a tudatlanság társadalom-szerte, hanem jelenleg sajnos a közhatalom keresztény lobbija táplálja is a sötétséget.
A transzszexuálisok azok az emberek - többségükben fiúk, férfiak, a lányok kevesebben vannak, s ennek törzsfejlődési-genetikai okai vannak, amelyekre most nem térek ki ("Hála az égnek!" - sóhajtotta le kevés híján a monitort az asztalról Ichirou :D) -, akik nem tudják elfogadni a biológiai nemüket, vagyis fiú testben élő lányokról, vagy, ritkábban, lány testben élő fiúkról van szó. Az ő szenvedéseik enyhítését célzó kezelések (hormonkezelés, hangulatjavító gyógyszerek, antidepresszánsok, átalakító plasztikai sebészeti beavatkozások...) a nyolcvanas évek óta legálisan elérhetőek hazánkban is, és korábban a TB erősen támogatta is ezeket a beavatkozásokat és az eredmények fenntartása érdekében adott gyógyszereket és terápiát is. Mindez ma is legális, de a támogatása jelentősen csökkent.
A transzvesztiták azok az emberek, akik olthatatlan vágyat és késztetést éreznek arra, hogy feltűnő külsőt öltsenek, és a fájdalomig fokozódó kényszerüket a legjobban az csillapítja, ha a biológiai nemükkel hagyományos összhangban lévő öltözet helyett a másik nemre jellemző öltözetben és külsőségekkel (ékszerek, arc- és testfestés, stb.) jelenhetnek meg a nyilvánosság előtt is. Ez ugyanolyan, nem változtatható rögzültség, mint a nemi identitás, vagy az orientáció (a nemi érdeklődés irányultsága).
Teljesen igazad van abban, hogy nem várható el egy transzvesztitától a biológiai nemének megfelelő, konzervatívan konvencionális külső, de arra a legtöbbjük képes, hogy egy emberjogi demonstráció idejére elviselje magán a hagyományos, és a nemének megfelelő ruházatot. Nem arról van szó, hogy el kell rejteniük a személyiségük e fontos részét, hanem arról, hogy tisztában kell lenniük vele, mivel használhatnak és mivel árthatnak annak az ügynek, amelyben ők is mélyen érdekeltek. Tudják is többnyire, ezért aztán a legutóbbi meleg méltóságmenetben már erősen visszafogott volt a megjelenésük.
Abban is igazad van, hogy Magyarország sokáig nem fogadja még el a melegeket, a szegényeket, a hajléktalanokat, a gazdagokat, a cigányokat, a zsidókat, az orvosokat, a tanárokat, az egyetemistákat, a diákokat, a fiatalokat, az öregeket, a "nyuggereket", a "rokikat" (rokkantnyugdíjasok), a rendőröket, a jogászokat, a filozófusokat..., s ha végignézed a listát, akkor könnyen így szummázhatod a lényeget: Magyarország még sokáig nem fogja elfogadni önmagát. :)

Izgatottan és szeretettel várom a további észrevételeidet! :)
({)
(Remélem, megkaptad a blogüzenetemet.)

Ichirou 2013.10.31. 17:57:15

Hupszxd tényleg elírtam. De nem kellet volna leírnod, tudom mi a különbség a kettő közt:P
(igen megkaptam, és írtam is:))

tucat 2013.10.31. 18:31:18

Egy "Marriott International" nevű csoport, amely a melegek 'gyógy-ke-ze-lé-sé-vel' foglalkozik, fittyet hányva az ilyen beavatkozások tragikus tapasztalataira, november 8-ára nemzetközi konferenciát szervez... Inkább nem is részletezem, mert agyvérzést kapok a pipától. Mindig tudtam, hogy vannak nálam őrültebbek, de, hogy a XXI. században ennyire sötét és ostoba gazemberek is, ráadásul komoly ideológiai, 'tudományos', politikai és a pénzügyi háttérrel...! Basszus! Azt hittem, már nem sok mindenen lepődöm meg, de úgy tűnik, még mindig nem vagyok igazán "felnőtt"! Nem is leszek talán soha, és ha a világ ilyen, akkor jobb is nekem örök gyereknek maradnom!:D

Itt lehet csatlakozni a sötétség elleni petícióhoz:
www.allout.org/marriott

Lehet rövid üzenetet is küldeni, én ezt írtam:
So, Marriott wants to play marionette. Funny indeed. Or tragicomic. What if I am straight, but I want to be "cured" into gay - can Marriott help me?
Why do you still keep the candle under your bed?!

tucat 2013.11.02. 20:10:57

@Ichirou:
Basszus, Kisöcs, Ichirou! :)
Ne hagyd, hogy lemaradjak a hozzászólásaidról! Kérlek, ha nekem szánod a bejegyzésedet, kattints rá a "Válsz erre" gombra, mert ekkor az e-mail címemre értesítést kapok arról, hogy megszólítottál. S mint említettem, erről semmiképpen sem szeretnék lemaradni! Lám, most is két nap késéssel találtam meg és olvashattam az evangéliumot (=örömhír, mármint, hogy ismét szóltál hozzám). :)
Tekintsd ezt őszintén önző "atyai" intésnek, amely, mellesleg, szintén ebbe a gesztusba fullad:
({)
(A "kisöcs" titulusért, kérlek, ne neheztelj nagyon, hisz "kisfiamnak" ezer +/- egy oknál fogva nem szólíthatlak! :D Másfelől pedig, mint említettem, nem is baj, hogy elírtad a szót, mert ezzel alkalmat adtál arra, hogy ismét - és sosem elégszer - az ide tévedő olvasó látókörébe csempészhessük e fogalmak tartalmát és terjedelmét, noha ide valószínűleg elsősorban, ha nem is kizárólag, olyanok néznek be, akik számára e szavak jelentése kellőképpen tisztázott. Szóval, kösz, hogy hibáztál! Jól jött! "Aljasul" ki is használtam az ismeretterjesztés bizonytalan, de közhasznú profitja érdekében. :))

Szilvió 2013.12.30. 17:00:13

én most olvasok egy könyvet, abból idézve: "Nekem tegnap este betörték a kocsim szélvédőjét, és biztos vagyok benne, hogy nem a b.zik voltak." A melegfelvonulás után egy nappal. :/ Elkeserítő ez az ország.

tucat 2014.01.27. 17:29:47

@Szilvió:
Ja, elkeserítő. De ha sikerül egyet hátralépni, szélesebb spektrumban már akár vicces is lehet. És nemcsak ez az ország, hanem az egész, emberlakta világ, amelyben Allah nevében hajtanak végre fanatikusok kamikaze-akciókat (pl. 2001.09.11.), miközben a világ legnagyobb keresztény országában Istenhez fohászkodnak a légi irányítók és a biztonsági szolgálatok emberei... :D Nos, a világ melyik fele normálisabb? :S ;)
Vagy: Putyin, akinek a birodalmában immár egy esztendeje nyíltan, a törvény szigorával és magánszorgalomból is üldözik a homoszexuálisokat, épp az imént nyilatkozta, hogy a szocsi olimpiára mehetnek a homoszexuálisok egészen addig, amíg távol tartják magukat a gyerekektől... Na? Ez se semmi, mi? :D Lehet agyvérzést kapni, de lehet röhögni is, attól függ, kinek mekkora távolságból sikerül szemügyre vennie a dolgokat: a homo sapiens csodálatos szellemi teljesítményét! :D nekem most éppen sikerült egy mentális meghajtású mentőhelikopterrel jó magasra emelkednem, és idefentről baromira mókás..., szóval, mókásnak látszunk, amint odalent minden igyekezetünkkel kiszorítgatjuk és tapossuk egymást - intelligensen, vagy mi. Vagy mi, vagy ti..., primitív, manipulált falkaharc, vagy mi. :D Jó, kevésbé vicces, ha most egy percre a holokausztra gondolok, amelynek ugyanez lenne a lényege, és amelyről ma megemlékezik a világ civilizáltabb része... :(
A részletek pl. itt:
www.neurope.eu/article/eu-and-russia-tense-summit?utm_content=buffer908f7&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Azé' ez a nagy Putyin jól mutatna egy bugyin...
Élvezd csak ki mind, mi jó, ne mérgelődj, Szilvió! ;) :D

Szilvió 2014.01.28. 13:39:02

@tucat:
Én szeretem az országot, és a világot. Szerintem jobb korba nem születhettem volna, de az emberek még mindig szörnyen primitívek... Amikor az idézetet olvastam, először én is megmosolyogtam, mert egyébként tényleg komikus, ahogy a meleg kérdést hogy kezelik, akár itt, akár Moszkvában, akár másutt, de attól, hogy ezen nevetek, nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy meleg vagyok, és vannak egyszerű emberek, akiknek gőzük nincs róla, ki a fene is vagyok, és mégis elítélnek... Szerintem undorító ez a magatartás...
De persze ennek ellenére élek, és élvezem az életet. :)

tucat 2014.01.29. 03:50:11

@Szilvió:
A saját, autentikus valóságodtól nem is érdemes soha "elvonatkoztatnod", :) mert az szörnyen kínos (a kívülálló távoli aspektusából nézve szerfelett mókás), akár fatális következményekkel is járhat. Mivel alig és egyre halványabban pislákol bennem az élet, vagy mi a franc ez, meg, mert más bejegyzések alatt már sokat beszéltem erről, most megúszod ennyivel. ;) Na, jó, hogy felderengjen pár kusza gondolat, egy mély értelmű, ám rendszertanilag távoli lényekkel kapcsolatos, ezért mókás találós kérdéssel segítek kicsit:
- Tetőn van, és nyávog. Mi az?
- Igen, jól mondod: macska.
- A fal tövében borzolja a szőrét, és ugat. Mi az?
- Kutya? Nem, dehogy! Az is macska: leesett a tetőről, és félrebeszél.

Én is lassan, de nem a zuhanástól, hanem az egy hete tartó, magas láztól. Megyek is vissza a vackomra vacogni, hátha megérem a reggelt ebben a csoda intelligens falkavilágban, amely csalhatatlan intelligenciával, bravúros könnyedséggel és gyorsasággal ismeri és címkézi fel a legkülönbözőbb lényeket, bűnöket és bakokat..., hiába is igyekezne némelyikük a bundájával, a tollával, vagy épp a hangjával megtéveszteni a kontinuitásáért önmagával ádáz harcot vívó hordát (falkát, csoportot, társ-adalmat...), és nem is sokan kerülik el a nekik szánt bélyeget, pozíciót és végzetet, a kereszttől a máglyán át a gázkamráig, vagy éppen, az ügyesen-hitelesen ugatók közül a legaljasabbak (ma úgy mondjuk: a "lúzerek" millióival szemben az "életrevalók" :D) az alfa-közeli helyeket, amelyekért mind úgy könyököl, rohan, úszik, mint a spermium a saját rekombinációjáért - de hisz ez itt, e fegyenctelepen az alapértelmezett operációs rendszer átírhatatlan lényege, nemde? ;)
Már megint negyven fok... Lám, mit tesz a lénnyel a tartós láz: elevenen fő meg a zember zagya! Távolról vicces ez is, mi? :D Lipót meg bezárt! (Fenét: 93 ezer négyzetkilométerre nőtt a parkja! :D) Megállj, lennél a helyemben, majd nem kacagnál, bitang! Ha fáj - hirdetnéd, Szilvió -, engedd szabadon: sírni jó!

Baj van: észrevettek a zápolók, mennem kell! Majd legközel...
Oké, srácok, oké, tucat jó fiú: megy a helyére, nyugi! Be van az én zubbonyzsebem varrva, nincs zsoldkönyvem, így hát, le van... Na! Ezt most miért? Ez fáááj! Muszáááj? Ne mááá! Gyorsan hat ez a sed... Hhh... Jó hely... Tudom..., mert hülye azért nem..., nem annyira..., semmivel sem inkább, mint... Hhhh...

Élni, és élni hagyni - meleg fiú blog © 2011 - 2014.

süti beállítások módosítása